Newton bordája megrepedt

Cam Newton hajszálnyi törést szenvedett az egyik bordáján a pénteki vereség során, a Patriots ellen, és nem fog játszani az előszezon utolsó mérkőzésén csütörtökön a Steelers ellen.

Ron Rivera optimista, szerinte Newton kész lesz pályára lépni az alapszakasz első meccsén a Tampa Bay ellen szeptember 7-én.

"Ma reggel bejött, és nagyon, nagyon fájlalta," mondta Rivera. "Azt gondolom, Newton jól lesz az első hétre. Majd meglátjuk, hogyan gyógyul."

A sérülést a második negyed végén szedte össze, amikor előredőlt, és kapott egy találatot a New England linebacker-étől, Jamie Collins-tól, akinek a térde Newton hátán landolt.

"Ez volt az egyetlen hely, amelyet nem védett a mellény," mondta Rivera. "Őrület, hogy ez megtörtént, de ez az, ami történt."

A múlt héten Newton arról kérdezték,hogy azért csúszott e többet ebben a szezonban, mint régebben, mert a holtszezonban megműtötték a bokáját. Azt válaszolta, hogy ő nem egy csúszkálós srác, és a legjobb módon csinálja a dolgokat.

Ez a borda sérülés egy emlékeztető, mennyire fontos Newton-nak, hogy megfelelően védje magát.

Newton-t várták a kezdő poszton a Steelers ellen, de most a Panthers irányító helyzete nagyon is kérdéses.

A tartalék Derek Anderson felesége várhatóan szülni fog a napokban, és Matt Blanchard agyrázkódást kapott a Patriots ellen.

Rivera szerint Joe Webb esélyei Newton sérülése miatt nőttek, és várhatón jelentős játékidőt kap csütörtökön.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu