Connor Barth és Jamon Meredith is a keretszűkítés áldozata lett

A csütörtöki előszezon mérkőzés után, megkezdődtek a komoly keretszűkítések a csapatnál. Hisz szombat éjjelig 53 fősre kell csökkenteni a rostert. Eddig 14 játékos esett “áldozatul”, ám többségében egyáltalán nem születtek meglepő döntések. Azonban nemrégiben a támadófalember Jamon Meredith, és a rúgó Connor Barth is lapátra került.

Barth kivágása a keretből többeket meglepett, pedig mint sok mindennek, elsősorban ennek a döntésnek is anyagi okai vannak. Barth ebben az évben 3,150,000 dollárt keresett volna. És a sokszor túlfizetett rúgó, tavalyi sérülése után, bizony valóban nem olyan erős lábú mint két évvel ezelőtt volt. Így nem meglepő, hogy a Bucs inkább fizet a második éves rúgónak, Patrick Murray-nek 420,000 dollárt egy évre. Neki ugyan nincs olyan erős lába, hogy például a kezdőrúgásoknál az ellenfél end zone-jába juttassa a labdát. Azonban ezt a feladatot továbbra is Michael Koenen fogja ellátni. A mezőnygólok rugdosásánál azonban úgy tűnt az előszezon során, hogy nem lesz probléma.

Barth távozása sok Bucs szurkolót érzékenyen érint. Hisz itt töltött ideje alatt kultikus hőssé vált ő. Rengeteg olyan mezőnygólt rúgott, melyek mérkőzéseket döntöttek el. Miután pedig sérülését követően tavaly Rian Lindell rugdosta a labdát, egyre nagyobb hangot adva követelték visszatérését. Azonban a dolog úgy tűnik nincs a vezetőség számára ár érték arányban. Hisz nem mindegy, hogy ugyan azt, vagy legalábbis hasonló szintű teljesítményt 3,125 millióért, vagy csak 420 ezerért kap meg az ember.

Másik érdekesség a keretszűkítés során, hogy a nemrégiben még a kezdő guard pozícióért harcoló Jamon Meredith is lapátra került. A játékos egyáltalán nem mutatott tavaly ennyire rossz formát, mint amilyet az idei előszezonban sikerült neki hoznia. Hisz még Patrick Omameh-hel szemben is sikerült elveszítenie a kezdő státuszt. Így Meredith kiszorult tackle pozícióba, és sokoldalúsága menthette volna meg, ám itt sem sikerült semmi értékelhetőt bemutatnia. A vezetőség pedig teljesen érthetően úgy döntött, hogy ezért nem fizet majd másfél milliót egy évre.

Azon játékosok teljes névsora, akik eddig ki lettek rakva a csapatból:

K Connor Barth
DE Larry English
CB Marc Anthony
LB Nate Askew
T Edawn Coughman
CB Kip Edwards
DE T.J. Fatinikun
CB Anthony Gaitor
LB Ka’Lial Glaud
CB Keith Lewis
G Jamon Meredith
OL Andrew Miller
FB Lonnie Pryor
C Jeremiah Warren

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com