Négy mérkőzésről eltiltották Wes Welker-t

A liga tegnap bejelentette, hogy tiltott szer használata miatt négy mérkőzésről eltiltotta a Denver Broncos wide receiverét Wes Welker-t. Az elkapó részt vett az idei Kentucky Derby-n amin feltűnően jó hangulatban volt így rögtön ellenőrizték is. Welker 100 dolláros bankókat osztogatott a nézőknek. A mintavétel pozitív lett és az eredmény szerint Welker amfetaminokat használt. Az elkapó természetesen tagadta a vádakat de elutasították a fellebbezését.

Welker az utolsó szezonban három agyrázkódást is elszenvedett így valószínűleg ezért használt gyógyszereket. Az elkapó a tavalyi szezonban érkezett a New England Patriots csapatától és kétéves szerződést kötött a Broncos-al aminek utolsó szezonjába lép idén.

Már a szezon végét követően elkezdték pedzegetni, hogy ez lesz Welker második és egyben utolsó Denveri éve is aminek esélyét tovább növelte a sok agyrázkódás és a mostani eltiltás is.

A Broncos elkapója 8 millió dollárt foglal el az idei fizetési sapkából amely 3 millió dollár alapfizetésből, 2 millió dollár időarányos bónuszból és 3 millió dollár kerettagsági bónuszból tevődik össze. Az eltiltás miatt 1.88 millió dollártól bukik el Welker.

(nfl.com, Fotó: sports-odds.com, deadspin.com)