A Saints 41.5 millióért hosszabbított a linebackerével

A New Orleans Saints tegnap bejelentette, hogy négyéves 41.5 millió dolláros szerződés hosszabbítást írt alá az outside linebacker Junior Galette-el. A szerződés 23 millió dollár garantált keresetet tartalmaz. Az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport értesülései szerint a szerződés teljes összege elérheti a 48 millió dollárt ha a védő 12 sacket szerez az idei szezonban.

A védő szezonjából még két év hátravan így a következő hat szezonban a Saints játékosa lesz. Galette a saját Twitter oldalán a hosszabbítás bejelentésekor kiposztolta, hogy az új szerződésével Saints játékosként vonulhat majd vissza.

Galette a 2010-es Draft-ot követően drafolatlan szabadügynökként csatlakozot a Saints-hez. Első három évében főleg csak kiegészítő emberként számítottak rá de a második és a harmadik szezonjában összesen 9.5 sacket szerzett. A fordulópont tavaly jött el a számára amikor Rob Ryan érkezésével a csapat átállt a 3-4-es védekezési sémára.

Galette a tavalyi szezonban a védelem playmakere lett. Pályára lépett az összes alapszakasz mérkőzésen (15 kezdés), 40 tacklet, 1 kierőszakolt fumblet és 12 sacket szerzett. A Pro Football Focus a 12. legjobb 3-4-es sémában játszó outside linebackerének választott a tavalyi szezont követően.

(nfl.com, Fotó: neworleanssaints.com, photos.nola.com)