Vége a találgatásoknak, Brinkley és Blanton kezd

Robert Blanton_1Sokat találgattunk, hogy MLB és SS poszton mely játékos nyeri el a kezdő posztot, most kiderült.

Mike Zimmer a tegnapi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy MLB, azaz középső linebacker poszton a régi-új játékosunk Jasper Brinkley, míg SS, azaz strong safety poszton Robert Blanton lesz a kezdő játékos az idei szezonban. Legalábbis míg máshogy nem határoz.

Jasper Brinkley számára nem ismeretlen ez a feladat, hiszen 2012-ben 15 mérkőzésen kezdett MLB poszton. Zimmer elmondta, hogy Brinkley kicsit jobb teljesítményt nyújtott edzéseken és a mérkőzéseken, mint legnagyobb ellenfele Audie Cole.

Brinkley három előszezonmeccsen volt kezdő, úgy néz ki meggyőzte Mike Zimmer-t, aki úgy érzi, hogy erősebb futójáték ellen Brinkley többet tud most nyújtani, mint Cole. A Rams szerinte erős lesz futójátékban és Jasper jobban és hatékonyabban blokkol a meglátása szerint. 

Cole megnyugtatására Zimmer elmondta, az a tény, hogy most nem kezdő nem jelenti azt, hogy nem fog játszani a mérkőzésen. Zimmer köztudottan szeret variálni és sejtésünk szerint megvan a konkrét elképzelése, hogy a legjobbat hozza ki a két játékosból, akár együtt, akár külön.

Egy másik dolog végére is pontot tett ma a vezetőedző. Zimmer Rober Blanton-t nevezte meg kezdő safety-nek, így Harrison Smith-el párban alkotják a védelem utolsó vonalát. Előszezon előtt ezt nemigazán gondolta volna egyikőnk sem.

Blanton a depth charton első helyen volt megnevezve ezen a poszton az edzőtábor előtt és annak ellenére ott is maradt, hogy 4 nappal az edzőtábor megkezdése után hátsó combizomhúzódást szenvedett és ezért a tábor jelentős részét ki kellett hagynia vagy csak korlátozottan mozoghatott. Az utolsó előszezonmeccsen már kezdő SS-ként lépett pályára.

Kurt Coleman-al és Chris Cocker-el is próbálkozott a csapat, de ők lemorzsolódtak a keretszűkítések során. Zimmer elmondta, hogy Blanton talán kevesebb hibát vétett, mint a versenytársai és ezért megpróbálják vele kezdeni a szezont. Szerinte ő egy okos, gyors játékos, akiben megvan a lehetőség most itt az ideje, hogy bizonyítson.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com