Beharangozó: Rams - Vikings (1. hét)

Preview Vikings-Rams_RegularSeason1_1Elérkezett az idő, eljött az első megmérettetés ideje, vasárnap a Rams ellen indul a Vikings szezonja. Az előszezon mérkőzései után végre tétre menő találkozókon izgulhat Minnesota állam, hogy csapata a lehető legjobban, győzelemmel kezdje meg a 2014-es NFL idényt és persze remek szezont fusson. Most sem nézünk könnyű idény elé, de talán a tökéletesen, 4-0 -ás mérleggel letudott előszezon bizakodásra ad okot, még abban  tudatban is, hogy az nem jelent semmi.

Hosszú idő után nézünk ki úgy, mint egy csapat. Egy csapat, mely nagy dolgokra hivatott, akik sikerre éhesek és minden téren elszántak. A szezon új edzővel, új stábbal, rengeteg új játékossal és új felfogással indul neki a 17 héten át tartó harcnak, hogy végül bejusson a rájátszásba, bár talán most Minnesota-ban nem ez az elsődleges cél.

Minden kérdésre választ kaptunk az előszezon alatt. Ki lesz a kezdőirányító vagy ki lesz a középsó LB vagy épp ki lesz Smith társa a safety sorban.

A Vikings kezdő irányítóját 2 hete kinevezték. Szerintem egy jó döntés született akkor, mikor Matt Cassel lett megnevezve, mert Teddy akármennyire is akarjuk még nem áll készen, hogy vezessen egy NFL csapatot. Elismerte bármikor kész beállni, de most még sokat kell tanulnia.

Középső LB posztra a nyáron visszatérő Jasper Brinkley lett nevezve. Zimmer sokat vacillált közte és Audie Cole között, de őt jobbnak találta futás ellen és szerinte a Rams ellen erre kell felkészülnünk. Harrison Smith meg az előszezonban, ahogy Zimmer fogalmazott, a legkevesebb hibával játszó Robert Blanton-ra esett a választás, reméljük helyesen döntött az edző.

A támadósor tehát tavalyhoz hasonlóan fog felállni, igaz annyi különbség lesz, hogy most Cordarrelle Patterson fog kezdeni és nem pedig Jerome Simpson, aki amúgy 3 meccses eltiltását tölti. Éppen ezért Jarius Wright is nagyobb szerephez juthat, sőt akár Adam Thielen is bemutatkozhat az NFL-ben, ugyanis csak 4 elkapóval indultunk neki St. Louis-nak. Rodney Smith sérülés miatt kimaradt ebből az utazásból.

Futó poszton Adrian Peterson nagy játékára számítunk. Ez az egyik fő eleme a támadójátékunknak és Norv Turner újítása most jöhet majd elő.

A védőfalban Everson Griffen betegség miatt szerda óta nem edzett és bár elutazott a csapattal pályára lépése igencsak kérdéses. A D-line többi tagja a sérüléséből teljesen felépülő Linval Joseph, Sharrif Floyd és Brian Robison először fog felállni ebben a formációban. Abban az esetben, hogy ha Griffen nem tudja vállalni a játékot egy újonc fog debütálni, név szerint az idei DRAFT-on kiválasztott Scott Crichton,

LB posztra mint már feljebb említettem Jasper Brinkley lett jelölve középső LB-nek, mellette az újonc Anthony Barr és a veterán Chad Greenway lesznek a kezdők előzetes jelentések szerint.

CB poszton az egyik oldalon a másodéves Xavier Rhodes lesz, míg a másik oldalon a nyáron erősítésként érkező Captain Munnerlyn várja majd az ellenfelet. Mindketten igen jó játékosok és mivel nem Bradford fog irányítani talán könnyebb lesz a labdákat elütni vagy épp megszerezni.

A védelem utolsó vonalát pedig már említettem. Harrison Smith és Robert Blanton fogja szűrni a játékokat ha netalántán túl messzire jutnának.

Pár dolog a Rams csapatáról:

  • Bombaerős védelemmel bírnak. Talán a liga egyik, ha nem a legerősebb védelme az övéké, így egyáltalán nem lesz könnyű a támadás. Valószínű eléggé felkészültek Peterson-ból, ahogy tavaly sikerült pár csapatnak, mivel tudták, hogy szinte csak futunk. Most azonban van elkapóállományunk, akik nagyon jók, így több fronton támadunk.
  • Mivel Sam Bradford keresztszalag szakadás miatt bizonytalan időre kiesett, a 2002 és 2005 között a Vikings harmadik számú irányítójának számító Shaun Hill fogja dobálni a labdákat a Rams elkapóinak. Talán ő nincs annyira formában és ez esetleg előnyünkre válhat.
  • Tavon Austin-ra nagyon, de nagyon vigyázni kell. Ő hasonló felépítésű és képességű játékos, mint a mi Cordarrelle Patterson-nuk. Igaz Austin teljesítménye jó 10 yarddal elmarad átlagban Patterson-értől és egyetlen TD-t sem ért el visszahordásból, de veszélyes játékos. Elkapóként első helyen számolnak vele, Hill legfőbb célpontja lehet a meccsen.

Muszáj jól kezdenünk az idényt és győzelemmel venni az első kört, mert egy jó rajt önbizalmat adhat.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com