A hétvégén visszatér Cam Newton

Miután az első alkalommal nem játszott NFL karrierje során - ami egy 48 mérkőzéses sorozat kezdőként - az irányító Cam Newton várhatóan kezdeni fog a Detroit Lions ellen a 2. héten.

"Minden jól néz ki. Arra számítunk, hogy visszatér az edzésekhez szerdán," mondta Ron Rivera. "Arra számítok, hogy kész lesz." 

Newton leültetése rendkívül nehéz volt Rivera-nak, aki kénytelen volt mérlegelni a franchise-irányító egészségét hosszú távon. 

"Nagyon nehéz volt. Valószínűleg ez volt az egyik legnehezebb döntés, amit meg kellett hoznom," mondta Rivera. "De ugyanakkor meg kellett hoznom. Hosszú távon - nyerünk vagy veszítünk - jobb, ha pihen." 

Rivera nem dönthetett volna sokkal jobban. A tartalék Derek Anderson 20-14-es győzelemre vezette a Panthers-t a Buccaneers ellen, valamint extra időt biztosított Newton bordáinak a gyógyulásra.

A gyógyulás mellett Newton-nak előnyös lehetett az is, hogy közvetlen közelről nézhette Anderson-t, ahogy a Carolina offense-el más stílusú játékot játszik.

"Azt hiszem, érdekes dolog volt nézni Derek irányítását." mondta Rivera. "Derek csinált egy pár dolog, amit Cam nem tett volna meg. Ahol Cam tartotta volna a labdát, vagy futott volna, ott Derek csak ledobta. Azt hiszem, ez az egyik dolog, amit Cam figyelemmel kísérhetett."

Arra is emlékeztetett mindenkit, hogy Newton mennyire szeret a pályán lenni.

"Azt mondta nekem, hogy ez a leghosszabb játék az életében," mondta Rivera.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu