Mike Jenkins az egész szezonra kidőlt

Több sérülés is sújtotta a Tampa Bay Buccaneers csapatát vasárnap a Carolina ellen. Többen közülük már visszatértek az edzésekhez, de akadt olyan is, akit egész szezonra elvesztettünk.

Mike Jenkins mellizom sérülést szenvedett a Panthers ellen, ahol 31 snap erejéig volt pályán, és egész este a Panthers kiválóan játszó, újonc elkapójával Kelvin Benjaminnal küszködött. Szó szerint. És nem túl nagy sikerrel. Jenkins IR listára került, így nem fog már a szezon hátralévő részében játszani.

A kezdő helyette az a Johnthan Banks lesz, aki már a Carolina ellen is átvette a helyét. Banks egyébként szépen játszott, jobban is mint Jenkins, így nagy veszteség nem ér minket ezen a szinten. Viszont a szezon hátralévő részében komoly problémát jelenthet a cornerback pozíció hiányos mélysége. Hisz így most az első számú backup Rashaan Melvin lett, mögötte pedig a héten igazolt Crezdon Butler, és a draftolatlan újonc Brandon Dixon található. A slot cornerback szerepét pedig továbbra is Leonard Johnson tölti be, akinek játéka engem a legkevésbé sem nyűgözött le vasárnap meg mondom őszintén.

Ezen felül olvashattuk a Tampa Bay Times-ban, hogy a szerdai edzésen mind Austin Seferian-Jenkins, Logan Mankins, Doug Martin, és Michael Johnson is csak az oldalvonalról figyelte az eseményeket. ASJ a bokáján sérült meg vasárnap, ráadásul hasonló sérülést szedett össze, mint Charles Sims, akire ugye 12-14 hét kihagyás várt emiatt. Viszont sérülésével kapcsolatban csak annyit mondtak, hogy túl korai lenne még megmondani mikor játszhat újra. Így nem kizárt tehát, hogy őt is hosszabb időre elveszítettük.

Logan Mankins, a rémesen teljesítő támadófalunk “megmentője” a térdén sérült meg. És még tegnap is egy merevítő volt a lábán. Ő elvileg hamarosan hadrendbe állítható, de szintén “túl korai még megmondani” játszhat-e a vasárnapi mérkőzésen a Rams ellen.

Szerencsére Doug Martin, és Michael Johnson csak kisebb sérülésekkel bajlódnak. Előbbi már vasárnap szeretett volna visszamenni a pályára játszani, de az orvosok állítólag elővigyázatosságból nem hagyták.

Jó hír, hogy William Gholston, és Da’Quan Bowers is visszatérhet az edzésekhez. Michael Johnson egészségügyi állapotát tekintve lehet, hogy szükség is lesz rájuk. Valamint támadókooridnátorunk Jeff Tedford is szerepet vállalhat már a vasárnapi, St. Louis elleni találkozón. És talán nem kell néznünk Arroyo játékhívásait, a 3&15-öt, középső futásokkal, a liga legkeményebb front sevenje ellen.

Lovie Smith egyébként nagyon szűkszavú amikor a játékosai sérüléseiről kérdezik. Nem nagyon szeret erről beszélni, így az egyetlen rendelkezésre álló információ a csapat által hivatalosan is kibocsájtott practice reportokban lelhető fel.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com