Beharangozó: Vikings - Falcons (4. hét)

Preview Falcons-Vikings_RegularSeason4_1Ezen a héten visszatérünk a TCF Bank Stadium-ba, ahol cseppet sem könnyű meccset vívunk az Atlanta Falcons együttesével.

Rengeteg sérült, számú kulcsjátékos, akik mind hiányozni fognak a találkozóról. Vasárnap a Minnesota Vikings az Atlanta Falcons együttesével mérkőzik meg az NFL negyedik játékhetén.

A Vikings és a Falcons 28. alkalommal mérkőznek meg egymással. Az örökmérleg jelenleg 16-11 arányban a Vikings javára dől. Utoljára itt Minnesota-ban 2007-ben találkoztak. Az a meccs 24:3 -as Vikings sikerrel ért véget. Érdekesség, hogy Mike Zimmer, aki most a Vikings vezetőedzője, akkor még az Atlanta Falcons defensive koordinátori feladatát látta el.

Fájó szívvel, de sajnos ki kell jelentenünk ennek a találkozónak sem mi vagyunk az esélyese, hiszen a jó kezdés után sorra jöttek a csapatot sújtó dolgok. Peterson most sem lehet ott a pályán, így ismét a Matt Asiata, Jerick McKinnon, Joe Banyard trióra kell építeni a futást. Ebből a névsorból az első kettő eddig messze nem úgy teljesít mint kéne. Banyard-ot egyelőre nem láthattuk csak a special team-ben, bár vannak akik szeretnék őt a pályára küldeni futóként is.

Matt Cassel lábában több csont is eltört a Saints elleni meccsen, így a Vikings eddigi kezdő irányítója kénytelen volt igen hamar véget vetni szezonjának, őt idén már nem láthatjuk viszont a pályán. Ezzel sok Vikings szurkoló fellélegezhet és elkezdődhet a Teddy Bridgewater éra. A fiatal irányító első évében máris komoly feladatot kap az edzőitől, egy értékelhető szezonhoz kell hozzásegítenie a csapatot és megpróbálni a maximumot kihozni mindenből. Habár saját bevallása szerint teljesen készen áll van pár visszhang, ami a Teddy Time ellen szól. Mindenesetre debütálni már kénytelen volt és a New Orleans ellen szépen játszott, 150 yardot már sikerült is passzolnia. A Falcons ellen reméljük megszerzi első TD passzát is és még sokat. Ezzel, hogy ő lesz a kezdő minden idők második legfiatalabb kezdő irányítója lesz a Minnesota együttesénél a maga 21 évével és 322 napjával. Őt csak Fran Tarkenton előzte meg, aki 21 évvel és 226 nappal áll a ranglétre felső fokán.

Célpontokban nincs hiány, hiszen remek játékosok vannak a Vikings ezen állományában. Bár egy nagy kieső van. Kyle Rudolph minimum 6 hétre pihenőre kényszerül sérülés miatt. Ezzel Rhett Ellison-ra és MarQueis Gray-re vár majd nagyobb szerep TE poszton. Ugye milyen jó lenne ha Allen Reisner még itt lenne? Ő volt Teddy kedvenc célpontja az előszezonban.

A támadófal rettenetes teljesítményt mutat eddig idén. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Brandon Fusco a jobb oldali kezdő guard a szezonra kiesett csak foghatjuk a fejünket. Jelentések szerint Vladimir Ducasse fog kezdeni vasárnap, de akár David Yankey is debütálhat még ha nem is mint kezdő. Fontos lenne, hogy megvédjék Bridgewater-t ne kelljen már a fiatal irányítónak állandóan az életéért rohannia.

A labda túloldalán a védelemben is lesznek alapvető változások vasárnap. Kezdjük ott, hogy Chad Greenway múltheti kéztörése miatt kihagyni kényszerül ezt a meccset és elképzelhető, hogy többet is. Na megérte, hogy játszott a New Orleans ellen? Persze, hogy nem.

Greenway helyett két játékos kezdhet, na persze nem egyszerre. Gerald Hodges és Audie Cole is bevetésre készek, Zimmer szerint el tudják végezni azt amit Chad.

Josh Robinson játéka még kérdéses, de talán tudja vállalni a játékot. Továbbra is Smith és Blanton alkotják a védelem utolsó vonalát.

A vendégeknél az eddig jól teljesítő Matt Ryan lesz az irányító, akinek a vezetésével a múlthéten rendesen szétkapták a Tampa Bay együttesét. Douglas, White és Hester is kisebb sérüléssel bajlódott a héten, de ők biztosan pályára lépnek vasárnap, hiányuk miatt nem kell aggódnunk. Visszatér egykori egyetemi stadionjába a Falcons DE-je, Ra’Shede Hageman, aki ugyan még nem mutatkozhatott be az NFL-ben, de talán régi helyén megadatik neki.

Bízunk benne, hogy vége a pechszériának és jobb idők jönnek végre a Vikings csapatára. Bízzunk benne, hiszen most amúgy is majd egy rövid hét következik, mert alig, hogy vége ennek a meccsnek csütörtökön máris a Lambeau Field-en lépünk pályára a Green Bay Packers vendégszeretetét élvezve.

Az Atlanta Falcons – Minnesota Vikings találkozó magyar idő szerint vasárnap 22:25 perckor kezdődik, ne feledjétek.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com