Előzetes: Raiders - Dolphins (4. hét)

Ma este megrendezik az idei negyedik alapszakasz mérkőzést amelyen a Miami Dolphins csapatával kell szembenéznie az Oakland Raiders-nek. A mérkőzés házigazdája hivatalosan a Raiders de az összecsapást Londonban, a Wembley Stadionban rendezik meg.

A Raiders a múlt vasárnapi mérkőzést követően Bostonból egyenesen Londonba utazott így az egész hetet Angliában töltötték és a hírek a környezetváltozás nem zavarta meg a játékosokat és az egész heti felkészülés a megszokott ütemben zajlott.

Mindenképpen le kell győzni a Dolphins-t mert az NFL történetében 0-4-es kezdés után csak egyetlen csapatnak, az 1992-es San Diego Chargers-nek sikerült bekerülni a rájátszásba. 1-3-as kezdés után viszont a csapatok 14.5%-a playoff szereplő volt.

A Dolphins nagy meglepetésre az első fordulóan viszonylag simán legyőzte a New England Patriots csapatát de az utóbbi két hétben visszarángatták Őket a valóságba. A második héten simán kikaptak a Bills ellen majd a múlt héten még simábban a Kansas City Chiefs ellen.

Az esti mérkőzésen a Miami fő fegyvere a futójáték lesz. A futójáték elleni védekezésünk eddig borzasztó volt. Mérkőzésenként átlagosan 158.7 futott yardot engednek az ellenfeleknek amivel a 31.-ek a ligában. A rossz mutató főként az első két mérkőzés miatt alakult ki de a múlt heti mérkőzésen már összekapta magát a védelem.

Ryan Tannehill eddigi teljesítményével igen elégedetlenek a Dolphins edzői és a héten még a lecserélése is téma volt Miamiban. Mivel a csapat nem futhat végig a mérkőzésen így Tannehill siettetése kulcsfontosságú lesz hiszen a nyomás alatt igen sokat hibázik az irányító. A Raiders passz elleni védekezése a 4. a ligában ami meglepően jó és a Tom Brady vezette támadósor ellen is jól teljesítettek.

Sajnos rossz hír, hogy nem csak a Dolphins hanem a Raiders támadóegységét is igen könnyen összezavarták az idei alapszakaszban. A szerzett pontok és a szerzett yardok tekintetében utolsók, a futott yardokat nézve a 31.-ek míg a passzolt yardok tekintetében 30. vagyunk a ligában. Ennél már csak jobb következhet.

Összegezve meg kell állítani a Dolphins futójátékát és akkor van keresnivalónk a találkozón. Előzetesen a passzjáték nem veszélyeztet majd minket de a futásokkal megölhetik a védelmet. A legfontosabb viszont az lesz, hogy végre működjön a támadósor mert enélkül sajnos győzelem nélkül fog hazautazni a csapat.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: facebook.com/raiders, foxnews.com, bleacherreport.com, zimbio.com)