A Panthers elkezdte alkalmazni a no-huddle offenset

A hurry-up offense alkalomadtán belekeveredik a Panthers mérkőzéstervébe Mike Shula irányítása alatt. És mivel az irányító Cam Newton jól kezelte a no-huddle megközelítést és a Carolina sikeres volt vele a vasárnapi győzelem során a Bears ellen, ez olyan valami, ami többször is bekerülhet a mixbe.

"Azt hiszem, ez segít a csapatnak," mondta a head coach Ron Rivera. "Megmutattuk, hogy szépen kezeljük a no-huddle-t. Azt hiszem, ez egy jó lehetőség az ütemváltoztatásainkhoz."

"Ütemváltoztatás" a kulcsszó.

A Panthers-nek különböző okok miatt nem áll szándékában hirtelen átváltani egy teljesen no-huddle offense-re, melyek közül néhány az óra irányítása, és a védelem megfelelő pihentetése.

"A lényeg az - azt hiszem, hogy van egy jó mix-ünk." mondta Shula. "Nem hiszem, hogy valaha is no-huddle-t játszunk az egész meccsen. Figyeltük ezt a három és fél év folyamán, és belekevertük. Hozzáadtuk a repertoárunkhoz."

A mintaképű két perces drive alatt, ami a Chicago elleni meccs első félidejének végét jelentette, Newton 6 passzából 5 sikeres volt, 72 yardot passzolt egy 9 yardos touchdown passzt adott a tight end Greg Olsen-nek. A sikeres hurry-up offense-t a Carolina legalább egyszer használta a második félidő első három drive-jának mindegyikében.

Newton virágzott a no-huddle, shotgun-orientált rendszerben egész egyetemi pályafutása alatt az Auburn egyetemen, és a siker folytatódott az NFL-ben, amikor lehetősége volt rá.

"Ez lehetővé teszi, hogy (Cam) reagáljon arra, ami történik." mondta Rivera.

De Shula gyorsan rámutatni, hogy Newton élvezte a sok sikert a hagyományos huddle offense-ben. És hogy továbbra is az alap Carolina offense-t használják.

"Azt hiszem, (Cam) jó mindkettőben." mondta Shula. "Jó, hogy megvan az egyensúly."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu