Beharangozó: Vikings - Lions (6. hét)

Preview Lions-Vikings_RegularSeason6_1Visszatérnek a Vikings 19 órás meccsei, egy újabb rangadó következik, most a Lions ellen.

Csoportrangadó után csoportrangadó. Hazai pályán fogadjuk a Detroit Lions együttesét az NFL alapszakaszának hatodik játékhetén. Bízzunk benne, hogy nem lesz még egy olyan égés, mint az elmúlt héten.

Első és legfontosabb dolog, hogy ismét van iránytó a csapatnál. Persze Ponder ott volt múlthéten, de most irányítóról van szó. Bridgewater jelenléte és játéka bizalomra ad okot a csapatnak és persze nekünk, szurkolóknak is. Meglepetésre a Detroit az NFC North élén áll, de igazából azt kell mondanunk, hogy kiegyensúlyozott a mezőny ebben a csoportban, mert 1 győzelemmel mindenki behozható. Most még.

Mindkét fél vereséggel érkezik a vasárnapi meccsre, de talán a Lions lehet bosszúsabb, mivel egy nagyobb előnyt engedtek el a Bills ellen, míg mi simán 32 pontos vereséget szenvedtünk.

Teddy visszatér sérüléséből. Egész héten edzett és 100% hogy játszik vasárnap. Egy a Falcons elleni teljesítményhez hasonlóval elégedettel lennénk. Futó poszton kicsit volt gond a héten, mivel Asiata és McKinnon is sérültlistán szerepelt, de mindketten bevethetőek lesznek. Ismét Asiata kezd, aminek én lassan semmi értelmét nem látom, hiszen kimagasló teljesítményt nem tud nyújtani. Hiába szerez 3 TD-t egy meccsen, de azok mind egy yardos távolságból valósulnak meg, így lényegében erre bárki képes lenne. McKinnon viszon ha lehetőséget kap, könnyen összehoz egy 100+ yardos mérkőzést.

A támadóknál a falnak kell erősödnie, mert idén nagyon gyengén muzsikálnak és ezt nem lehet Fusco hiányára ráfogni. Matt Kalil talán a leggyengébb elem a falban, az esetek döntő többségében rajta úgy jönnek mint kés a vajon. Reméljük összekapja magát.

A védelemben lehet több hiányzó is. Greenway szinte biztos, hogy nem játszik és sajnos Harrison Smith játéka is kérdéses. Szerencsére úgy néz ki, hogy Calvin Johson és Reggie Bush sem lép pályára sérülés miatt, így talán nem lesz gond a két kulcsfontosságú védőnk hiánya.

Az talán segíthet, hogy ellenfelünk a második félidőkben nem igazán szeret pontokat szerezni, a Bills ellen is kerek 0 pontot hoztak össze a szünet után, de az utolsó 3 meccsen is csak 21-et. Megfelelő irányítónyomással, ami a Packers ellen nem igazán volt talán sakkban tudjuk tartani Stafford-ékat, pláne, ha a legjobb elkapóját nem is tudja használni.

Második csoportmeccsünkön javítani illene, főleg ha a két kulcsjátékos nem játszik az ellenfélnél. Nem lesz könnyű, mert így is veszélyes lehet a Detroit, de mivel visszakaptuk Teddy-t, visszakaptuk a reményt is.

A meccs magyar idő szerint 19 órakor kezdődik, de a C8 csatorna 20 órától csúsztatva közvetíti. Azoknak érdekében, akik csúsztatva tekintik meg a meccset a facebookon és a twitteren sem lesz élő eredménykövető.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com