Beharangozó: Redskins - Vikings (9. hét)

Preview Redskins-Vikings_RegularSeason9_1Túl a félidőn most megkezdődik az NFL komolyabb szakasza, már minden meccsnek nagyobb jelentősége van, és aki még életben akarja tartani rájátszásról dédelgetett álmait, annak csak is a győzelem fogadható el.

Ezen a héten a Washington Redskins csapatát fogadjuk a TCF Bank Stadium-ban, azt a Washington-t, akik a múlthéten a harmadik számú irányítójukkal legyőzték az eddig jól szereplő Dallas-t. Persze most nem kell Colt McCoy játékától tartani, hiszen a meccsen az újabb sérüléséből visszatérő Robert Griffin III lesz az irányító a vendégeknél.

Különösen jó meccs lesz ez, hiszen az azonos mérlegű csapatok élén két korábban együtt dolgozó szakember áll Mike Zimmer és Jay Gruden. Ugye tudjuk, hogy mindketten a Bengals együttesénél irányították a védelmet és a támadósort, az idei évben kóstolt bele mindkettő a vezetőedzői szerepbe. Az mondjuk Zimmer-re nézve hízelgő, hogy ő volt védelem koordinátorként ért el pont annyi győzelmet, mint Gruden ex-támadó koordinátorként.

A csapatok eddig 7 alkalommal találkoztak egymással, a Vikings 4-3 –as mérleggel még jobban áll. Legutóbb tavaly a Metrodome-ban volt a meccs, melyet a Vikings 34-27 –re nyert meg. Azóta mindkét fél rendesen átalakult, főleg a Vikings, ahol most már az egyre jobb formába lendülő Teddy Bridgewater irányít. Sajnos nem termeli úgy a TD passzokat, mint vártuk, de ez nem egészen csak az ő hibája. Azon komolyan el kell gondolkozni, hogy jó-e ez így, mert sajnos a csapat egy helyben toporog a támadófal teljesen impotens teljesítménye miatt, hiszen a gyenge játékuk folyamatosan kinyírja a csapat offenzíváit. Na persze az sem valami jó, hogy saját redzone-ból 3 és 15-nél Asiata fut középen (1-2 yardot), de ez már a játékhívás hibája.

Bár korai mock draftot böngészve az első körben guard-ot és tackle-t párosítanak a Vikings nevéhez, ez valahol érthető is, de ez még nagyon odébb van.

Mike Zimmer épp ma mondta, hogy Jerick McKinnon, aki egyre jobban teljesít (már csak a TD hiányzik neki) szerinte nagyon jó, de azért kénytelen gyakran cserélgetni őt, hogy nehogy túl hamar elhasználódjon. Az viszont nekünk szurkolóknak is lassan világossá válik, hogy McKinnon lesz a Vikings kezdő futója, Asita-nak esélye sincs mellett.

Másik oldalon ott van Alfred Morris, aki idén már négyszer örülhetett TD szerzésnek, igaz futásonként majd másfél yarddal kevesebbet tud produkálni, mint McKinnon. A két csapat futás elleni védelme hasonló. A Vikings és a Redskins védelme is átlagosan 112 yardot enged futni az aktuális ellenfélnek, így e téren meglehetősen izgalmas lesz a párharc.

A támadósor szélén állnak az elkapók. Cordarrelle Patterson, Greg Jennings és Jarius Wright mind veszélyes fegyverek, de az első kettőnek nem pont úgy megy a játék, mint amire számítottunk. Ott van viszont Charles Johnson, akit még a Browns tartalékai közül hoztunk fel és elég sokszor kínáljuk meg hosszú passzal, ám ezek mindig sikertelek. Ezzel szemben viszont a Redskins olyan fegyverekkel támad, mint DeSean Jackson és Pierre Garcon, akik megint csak jó szezont futnak. Jackson a Cowboys ellen 6 elkapásból 136 yardot ért el, ami figyelemre méltó. Ő és társai komoly fejtörést okozhatnak majd a Vikings secondary-nek.

A mi védelmünk idén rendben van és jól is teljesítenek, ha a passz elleni védekezést nézzük. 212 engedett yarddal a liga negyedig legjobban védekező csapata vagyunk a passzokkal szemben. Már csak a futás ellen kéne jól védekeznünk és akkor egy talán ligaelit védelemmel állhatna ki a Vikings.

A találkozó magyar idő szerint vasárnap 19 órakor kezdődik.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com