Beharangozó: Vikings - Panthers (12. hét)

Az ötödik hét után, a tavalyi szezonban a Carolina Panthers csapata már három és fél mérkőzés hátrányban volt az NFC South első helyéért vívott harcban, és egy hasonlóan kétségbeesett Minnesota Vikings elleni csata várt rá.

Öt hét van hátra ebből a szezonból, a Panthers egy öt-meccses vereségsorozaton van túl, de csak fél-meccses a hátránya az első helyért az NFC South divíziójában a Minnesota elleni meccs előtt.

A Panthers nagyot lépett előre a Vikings ellen az elmúlt szezonban, és megszerezte a 35-10-es győzelmet, amivel egy nyolc mérkőzést nyerő szériát indítottak el, és meg is nyerték a divíziót.

Most a Carolina ugyanilyen eredményben reménykedik a Minnesota ellen és azon túl is.

"Beszéltünk az utolsó Minnesota elleni meccsünkről, hogy az egy jó alkalom volt arra, hogy a dolgok beinduljanak. De nem csak arról van szó, hogy mi játszottunk a Minnesota-val, hanem arról a tényről, hogy jól játszottunk, és elkezdtünk jól játszani onnantól kezdve." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Majd meglátjuk, hogy megy, de a dolgok nagy része velünk van, és megtesszük, amit meg tudunk tenni."

Íme néhány dolog, aminek meg kell történnie, hogy a Panthers-nek lehetősége legyen megfordítania a szezon végét, és újra az első helyen találják magukat akár már vasárnap délután.

Erősnek lenni: 

A Panthers szeretett volna egy olyan offense lenni, amely diktálja a tempót a futójátékokkal, de ez nem igazán sikerült. A Vikings ellen most lehet javítani.

A Minnesota futás elleni védelme a 21. az NFL-ben, 118,9 yardot engedélyezve. De ez tényleg a Panthers-ről szól, és futójátékról, ahová visszatért a kemény fullback Mike Tolbert egy térdsérülés után, ami miatt nyolc meccset ki kellett hagynia.

"Határozottan jobb az offense, amikor ő is a keretben van." mondta a center Ryan Kalil. "Sokat tesz az asztalra."

Míg a Panthers-ben ott lesz Tolbert és a két futó, DeAngelo Williams és Jonathan Stewart, először az 1. hét óta; a szezon végét jelentő térdsérülés miatt, ami a jobb oldali tackle Nate Chandler-t érinti, biztos, hogy Carolina egy újabb kezdő offensive line felállással kénytelen pályára lépni a hetedik egymást követő mérkőzésen. Chandler helyén Mike Remmers játszik, aki a St. Louis Rams gyakorló csapatából érkezett egy hónappal ezelőtt. A Panthers kénytelen nélkülözni a guard Amini Silatolu-t (térd) is, aki jelölt volt Chandler helyére.

Még így is lehet erős a Panthers, függetlenül a mezeken látható nevektől.

"Szeretünk nyíltan kemények lenni." mondta a guard Trai Turner. "Ez nem olyasmi, amitől visszariadnánk."

Harc az elemekkel: 

A fizikai játék és a hideg időjárás valahogy úgy tűnik, hogy kéz a kézben járnak, és fagyott kézzel kell játszani vasárnap.

A Vikings szabadtéren, a TCF Bank Stadium-ban, a University of Minnesota egyetem pályáján játssza az idei és a jövő évi meccseit, amíg az új fedett létesítmény felépül. A vasárnapi előrejelzés szerint a hőmérséklet -7 fok alatt marad, ami a második leghidegebb játék lehet a Panthers történetében.

"-7 fok lesz?" mondta a futó DeAngelo Williams. "Hát tudod mit? Ugyanolyan körülmények között játszunk. Nincs előnye vagy hátránya valamelyik csapatnak."

"Ki kell menni, és vihart csinálni, nem számít, milyen az időjárás." tette hozzá Turner.

Megakadályozni a nagy játékokat: 

A Vikings elkapója, Cordarrelle Patterson újonc szezonjának végén robbant be a köztudatba, ami alapján sokan azt hitték, nagy második éve lesz, de ez még nem valósult meg - egyelőre.

Patterson hasonló számokat produkált az előző szezonban, mint idén, de ő a legjobb példa a Vikings fegyvereire, amit a Panthers védelem nem vehet könnyedén.

A másik wide receiver, Greg Jennings két alkalommal volt Pro Bowler, és Charles Johnson (nem tévesztendő össze a Carolina defensive end-jével) is nemrégiben lett az. A szupersztár running back Adrian Peterson nem fog játszani, de Jerick McKinnon és Matt Asiata egy-két produktív teljesítményt bemutattak már.

Az offense-t egy újonc QB, Teddy Bridgewater irányítja, akinek voltak jó és rossz meccsei is, de képes a egészet összerakni.

"Egy kicsit megelőzve a korát játszik." mondta a safety Thomas Decoud. "Van néhány dolog, ami jó lehet nekünk, de nagy munkát végez."

Befejezés: 

Egy olyan helyzetben, ahol minden győzelem aranyat ér, a Panthers nem tudta befejezni a mérkőzések végét. Hiába jöttek vissza, miután 13 pontos hátrányban voltak az Atlanta ellen, és a közelmúltban, a regnáló Super Bowl bajnok Seattle Seahawks ellen is a végén ment el a meccs.

A Vikings 2-3-ra hozta az utolsó öt játékát, a három vereség során összesen kilenc pont hátrányt összeszedve. A Panthers szeretne egy olyan győzelmet, mint tavaly, de egy szoros meccs valószínűbbnek tűnik. A meccs végi befejezések kiemelkedő fontossággal bírnak.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu