Mérkőzés összefoglaló: Vikings 31-13 Panthers

Szerezhetsz 178 yardot 92 ellenében. Lehet a labdabirtoklásod 35:48 a 24:12-vel szemben. Elérhetsz 23 first down-t, míg ők csak 12-t.

A Carolina Panthers mindet megtette vasárnap a Minnesota Vikings ellen a TCF Bank Stadium-ban.

De ezek sem tudták helyrehozni a Vikings első félidőben szerzett két blokkolt punt-ját, amiket visszahordtak TD-re. 1975 óta ez az első két TD-re visszahordott blokkolt punt egy félidő alatt, amit még a Detroit Lions szerzett a Green Bay Packers ellen.

"Soha nem adsz igazán esélyt magadnak arra, hogy versenyben legyél." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Nem adtunk magunknak lehetőséget."

A Panthers most már az utolsó hét meccsén nyeretlen, miután 31-13-ra kikapott a Vikings-től.

"Nem voltunk túl jók." mondta a tight end Greg Olsen. "Nem játszottunk jól, és ebben a bajnokságban kikapsz, ha rosszul játszol. Nagyon egyszerű."

A Minnesota szerezte az első pontokat, kihasználva a kedvező field pozíciót a Carolina 3&out-ja és 28 yardos punt-ja után.

A rookie irányító, Teddy Bridgewater vezetett egy hat játékból álló, 45 yardos drive-ot, a végén egy 4 yardos TD-vel, amit a tight end Kyle Rudolph szerzett egy play-action kifordulásból.

A Carolina következő labdabirtoklásánál jött az első blokkolt punt. Adam Thielen áttört, blokkolta a punt-ot, felkapta a szabad labdát, és szerzett egy 30 yardos TD-t.

A Panthers egy 14 játékból álló, 68 yardos drive-val válaszolt, ami elakadt a Minnesota 12 yardos vonalánál. Graham Gano rúgott egy 30 yardos mezőnygólt, amivel 14-3-ra csökkent a hátrány az első negyed végén.

A Carolina következő labdabirtoklásánál az offense a pálya közepéig jutott, mielőtt kénytelen volt punt-olni. Ezúttal Jasper Brinkley blokkolta a punt-ot, amit Everson Griffen visszahordott egy 43 yardos TD-re 9:35-el a második negyed vége előtt.

A Panthers válaszul ismét eljutott a red zone-ba, de nem tudott touchdown-t szerezni. Ehelyett egy 35 yardos mezőnygólt rúgott Gano.

"Azt hiszem, elég jól mozgattuk a labdát támadásban." mondta Rivera. "De nem rúghatsz mezőnygólokat az elején."

A Minnesota egy 11 játékból álló, 80 yardos drive-val zárta az első félidőt. Az elkapó Greg Jennings 17 yardos TD elkapásával a Vikings 28-6-ra vezetett az utolsó másodpercekben.

A Carolina pontosan azt tette, ami szükséges volt a második félidő elején. A védelem punt-ra kényszerítette a Vikings-et három játék után.

Az irányító Cam Newton vezetett egy 80 yardos drive-ot, aminek a végén egy 32 yardos TD-t szerzett a wide receiver Philly Brown 4th&4-nél. A Panthers 28-13-as hátrányban volt, de még rengeteg idő maradt.

"Volt esélyünk. Volt egy esélyünk, hogy visszahozzuk ezt a játékot, amikor visszakaptuk a labdát (15 pontos hátránynál)." mondta Newton. "Ha felmegyünk, és szerzünk még egy TD-t, ki tudja, mi történik. De arról beszélünk, hogy mi történhetett volna."

A Carolina soha nem jutott közelebb. A Panthers kénytelenek volt punt-olni a Minnesota 42 yardos vonaláról a következő labdabirtoklásnál, és nem lépte át a középpályát a negyedik negyed végén.

"Koncentrálj, dolgozz csapatban, és tedd a dolgod, tényleg ez minden." mondta a linebacker Luke Kuechly "Csak folyamatosan javulnunk kell és minden héten azonos gondolkodásmóddal kell pályára lépni: "Mit tehetünk a győzelemért." és ez az, amit mi fogunk csinálni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu