A Buccaneers-é az 1/1-es Draft választás

A tegnapi utolsó alapszakasz mérkőzések után hivatalossá vált, hogy a Tampa Bay Buccaneers bebiztosította az 1/1-es választás jogát a jövő évi Drafton míg a második helyen a Tennessee Titans csapata választhat majd.

A Buccaneers a New Orleans Saints-től 23-20-ra, a Titans pedig az Indianapolis Colts-tól 27-10-re kapott ki így mindkét csapat 2-14-es mérleggel zárta az alapszakaszt. Ugyanolyan mérleg esetén az ellenfelek erőssége dönt és mivel Titans erősebb ellenfelekkel szemben zárt ugyanolyan mérleggel így övék lett a második pick.

Az elemzők szerint mindkét csapat hasonló hasonló posztokon szorul erősítésre így valószínűleg igen hasonlóan fogják a Top pickeket kielemezni. Mindkét csapatnak égető szüksége lenne egy franchise irányítóra de egy jó pass rusher megszerzése is elsődleges prioritással bír.

"Segítségre van szükségünk. A legjobbat fogjuk választani. Az irányítójátékunk nem volt elég jó az idei szezonban." - nyilatkozta a Lovie Smith a Bucs vezetőedzője a tegnapi vereséget követően.

Az irányítók között a jelenlegi Draft prospektek első helyén az Oregon-os Marcus Mariota áll és Őt követi a Florida State-es Jameis Winston. A szabaügynökpiacon kevésbé lehetne erősíteni hiszen Brian Hoyer és Mark Sanchez számít a legjobb elérhető irányítónak.

A Buccaneers-nél Josh McCown és Mike Glennon az eddigi teljesítmények alapján nem jelent hosszútávú megoldást. A Titans meg fogja tartani Zach Mettenberger-t és hetek óta téma az NFL-ben a Jay Cutler trade de az esélylatolgatás a jövő zenéje. A következő hónapokban rengeteg elemzést lehet majd olvasni a különböző forgatókönyvekről.

(nfl.com, Fotó: foxsports.com)