Lotulelei lábtörést szenvedett

A defensive tackle Star Lotulelei‬ lába eltörött a keddi edzés végén és nem fog játszani a Carolina Seattle elleni NFC Divisional Playoff mérkőzésén.

"Rálépett valakinek a lábára és kifordult az edzés legvégén." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Ma (szerda) reggel meg is műtötték."

Rivera elmondta, Lotulelei-nek szüksége lesz legalább két hétre a gyógyuláshoz. Ha a Panthers megnyerné a következő két meccsét, lenne rá esély, hogy Lotulelei rendelkezésre áll a Super Bowl-on.

De a Panthers-nek itt és most kell összpontosítania. Egy rossz lépés miatt lesérült az egyik kezdő defensive tackle, aki a legjobb formájában kezdett játszani, néhány nappal azelőtt, hogy szembenéznek a Super Bowl bajnokkal.

"Őrület, de nem tudunk itt ülni és elmélkedni rajta." mondta a másik defensive tackle és jó barát, Kawann Short. "Nagyon fontos eleme a defensive line-nak, de ki kell mennünk, és játszani kell."

"Hiányozni fog. Ő egy szikla a D-line-ban. De ez a futball." tette hozzá a defensive tackle Dwan Edwards.

Rivera bízik a defensive line-ban, annak ellenére, hogy elveszítették Lotulelei-t.

"Hiányozni fog Star, de azt hiszem, vannak olyan srácok, akik tudják helyettesíteni, és többre képesek, mint kielégítő teljesítmény." mondta Rivera.

Colin Cole 23 meccsen kezdett a defensive tackle poszton két szezon alatt a Panthers csapatában. A 10. éves veterán volt a kezdő idén, mielőtt Short átvette a helyét a 8. héten. Úgy tűnik, a legvalószínűbb, hogy ő kezd Lotulelei helyett.

Edwards, a 11 éves veterán is megszilárdította a helyét a rotációban ebben a szezonban. 13 sack-et szerzett három Carolina-i szezonja alatt.

Az új arca a negyedik éve profi Kyle Love, akit december 15.-én igazoltak le. 41 meccsen 25 alkalommal kezdett a New England Patriots csapatában 2010-12 között, mielőtt egy-egy meccsen pályára lépett a Kansas City Chiefs és a Jacksonville Jaguars csapatában 2013-ban. Inaktív volt az utolsó két alapszakasz mérkőzésen és a múlt heti Wild Card meccsen.

"Nem reméled, hogy bárki is megsérül. De a következő srácnak készen kell állnia, és az én vagyok." mondta Love.

Love-nak van rájátszás tapasztalata. Négy playoff meccsen játszott a New England-i évei alatt, beleértve a XLVI Super Bowl-t.

"Voltam szituációkban - Divisional meccsek, AFC Championship, Super Bowl. Tudom, hogyan kell felfogni." mondta Love. "Képes leszek arra, hogy nyugodt és koncentrált maradjak."

Ez nem egy olyan helyzet, amit a Panthers akart, de nem gondolják, hogy egy sérülés visszatarthatja őket.

"Mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük a győzelmet, így Star játszhat velünk februárban." mondta Cole.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu