Vince Wilfork-ot és Jerod Mayo-t is elküldheti a Patriots

A Super Bowl győzelem ünneplését minden bizonnyal nehéz abbahagyni de a New England Patriots-nak a többi NFL csapathoz hasonlóan nagyon hamar el kell kezdeni felkészülni a következő szezonra. A jelenlegi szerződések szerint a Pats játékosai majdnem 151 milliót foglalnak el a fizetési sapkában ami 4.5 millió dollárral a határérték felett van így ezen hamar változtatniuk kell.

A változtatás illetve a bércsökkentés során elkerülhetetlenek a vezéráldozatok és a jelek szerint Foxboroughban ezt a folyamatot a védelem tagjai fogják leginkább megsínyleni. Jelen pillanatban a védelem talán két legjobb játékosa, a defensive tackle Vince Wilfork és a linebacker Jerod Mayo tűnik a legbiztosabb távozónak.

A 33 éves Wilfork 2004 óta a Patriots tagja, a csapat egyik legfontosabb játékosává nőtte ki magát így nem lesz fájdalommentes az elengedése. Wilfork esetében hidegvérű döntés szükséges amit teljes egészében a fizetési sapka érdekében kell meghozni.

A védőfalember szerződéséből még két év van hátra. Idén 8.9 milliót, jövőre pedig 6.4 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Wilfork novemberben betölti a 34. életévét és az elküldése esetén idén 8 millió, jövőre pedig 6 millió dollár szabadulna fel. Kora és magas fizetése (és a sok spórolt összeg miatt) miatt senki se lepődjön meg ha egyszer csak bejelentik Wilfork elküldését.

A 28 éves Mayo esetében már más a helyzet hiszen a linebacker második szezonját nem tudta befejezni sérülés miatt. A tavalyi és a két évvel ezelőtti alapszakaszban is csak 6 mérkőzésen tudott pályára lépni. Mayo szerződéséből még 3 év hátravan és 30 millió dollárt foglal el a Pats fizetési sapkájából ami túlságosan nagy pénz egy folyamatosan sérüléssel bajlódó játékos számára.

A linebacker a szerződése szerint a csapat harmadik legjobban fizetett játékosa. Ha az idei szezonban elküldenék akkor 6 millió dollárnyi halott összeg maradna utána az idei szezonra és csak 4.2 milliót szabadítanának fel. Az utolsó két szezonban viszont csak 2.4 millió dollár halott összeg maradna utána és 17.5 milliót szabadítanának fel így szigorúan üzleti szempontból is érdemes lenne még egy évig megtartani.

És persze a két védő mellett még ott van a legtöbb helyet elfoglaló Darrelle Revis is. A cornerback a tavalyi offseasonban érkezett a Tampa Bay Buccaneerstől és 25 millió dollárnyi helyet foglal el a fizetési sapkából. Nem kell GM-nek lenni, hogy tudjuk, hogy ez nem maradhat így. 5 millió dollár időarányos bónusz biztosan bent marad de cut-al vagy trade-el 20 millió dollár felszabadítható.

(overthecap.com, Fotó: bostonherald.com, zimbio.com)