Jerod Mayo a New England Patriots új vezetőedzője

Tegnap véget ért a 24 éves Bill Belichick éra a New England Patriots csapatánál de a csapat vezetőedzői posztja nem állt sokáig üresen. Délután bejelentették, hogy a csapat korábbi védője, Jerod Mayo veszi át a legendás edző helyét.

Reggel röppent fel a hír, hogy a csapat vezetőségi köre már korábban odaígérte a posztot a linebacker edzői posztot betöltő Mayo-nak de Mike Vrabel szabaddá válásá miatt többen kételkedtek, hogy maradnak az eredeti tervnél. Mostanra már tudjuk, hogy tartották a szavukat.

A jelenleg 37 éves Mayo-t a 2008-as Draft első körének 10. helyén választotta ki a Patriots és egész pályafutása során a Hazafiak játékosa maradt. A 2015-ös szezon után vonult vissza majd 2019-ben kedzte az edzői pályafutását. Edzőként is csak a Patriotsnál dolgozott így egész profi pályafutása Foxboroughhoz köti.

Amióta Mayo edzői szerepet vállalt, a Patriots 19,2 pontot engedélyezett meccsenként (harmadik az NFL-ben) és a harmadik downokat is csak 35.8%-ban engedték. Mayo (jelenleg) az NFL legfiatalabb vezetőedzője, egy évvel fiatalabb Sean McVaynél ls az első fekete vezetőedző a Patriots történetében.

madden23.jpg

Fotó: twitter.com