Változások a Panthers edzői stábjában

Bruce DeHaven, aki az elmúlt két szezonban a special team asszisztense volt, mostantól a Panthers special team koordinátora. Richard Rodgers, aki két és fél szezonon keresztül volt a koordinátor, mostantól defensive back edző.

A vezetőedző Ron Rivera úgy véli, a változással mindkét edző jobb helyzetbe kerül, és így hozzásegítheti a Panthers-t a sikerhez.

"Jobban illenek oda." mondta Rivera. "Ez az a kérdés, hogy a srácok a megfelelő székre kerüljenek. Azt hiszem, ez az, amit csináltunk."

DeHaven 28 éves NFL edzői tapasztalattal bír. A Buffalo Bills csapatától jött Carolina-ba, ahol special team koordinátora volt 2010-12 között, a második alkalommal a csapatnál. Először 1987-99 között volt a speciális csapat edzője a Bills-nél. DeHaven is a speciális csapat edzője volt a San Francisco 49ers csapatánál 2000-02 között, a Dallas Cowboys-nál 2003-06 között és a Seattle Seahawks-nál 2007-09 között.

"Kezdődik valami új és friss, ez ad Bruce-nak egy lehetőséget, hogy megmutassa magát és néhány dolgot másképp csináljon." mondta Rivera.

A speciális csapatot sújtó sérülések hozzájárultak a Carolina szenvedéseihez 2014-ben. A Panthers utolsó lett az ellenfél punt return átlagát tekintve, és az utolsó előtti az ellenfél kick return átlaga alapján, valamint a 18. és a 24. a punt és a kickoff return átlaga alapján.

Rivera megismételte, hogy személyi változások, frissítések szükségesek a special team háza táján.

"Jól érezzük magunkat a kickoff srácok miatt, de tudnunk kell, hogy ki lehet a punt returner. Eldöntöttük, hogy kell egy special team ász a pályára. Ez olyasvalami, amiről (a vezérigazgató) Dave (Gettleman), és én beszéltünk már." mondta Rivera.

Rodgers-t Rivera nevezte ki a special team koordinátorának, miután Brian Murphy lemondott hét meccsel a 2012-es szezon vége előtt. Rodgers, aki 23 éves főiskolai defensive coaching tapasztalattal érkezett Carolina-ba, ebből 11 évig a secondary edzője volt, a special team asszisztense volt ekkor.

"Meg kellett tenni ezt a lépést a speciális csapatnál a 2012-es szezon felénél, és Richard volt az a srác, aki odakerült. Jó munkát végzett."

És jövőre Rodgers továbbra is segíti a speciális csapatot - Rivera ezt elvárja minden hasonló pozícióban lévő edzőtől.

"Richard részt fog venni a különleges csapat munkájában is, mint minden edző asszisztens." mondta Rivera.

Curtis Fuller, aki védekező asszisztensként elsősorban a defensive back-ek mellett dolgozott az elmúlt két szezonban, szintén több special team szerepet kap 2015-ben.

"Sok munkát fog csinálni a speciális csapat körül." mondta Rivera. "De továbbra is a védelemben fog dolgozni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu