Kinevezték a Seahawks defensive koordinátorát

A Seattle Seahawks tegnap bejelentette, hogy defensive back edzőt Kris Richard-ot nevezte ki a csapat defensive koordinátorának. Richard-nak az Atlanta Falcons-hoz távozó Dan Quinn-t kell pótolnia aki a Sólymok vezetőedzője lesz a következő szezontól kezdve.

A Seahawks Richard előléptetése mellett bejelentette, hogy Michael Barrow és korábbi játékosuk Lofa Tatupu a linebackerek edzője lesz a következő szezonban.

Richard feladata nem lesz egyszerű hiszen a Seahawks védőegysége a liga legjobbja volt az utóbbi két szezon során. Ebben azonban neki is nagy szerepe volt hiszen az általa edzett játékosok, Richard Sherman, Kam Chancellor, Byron Maxwell és Jeremy Lane All-Pro és Pro Bowl szinten teljesítettek.

"Kris rendkívüli munkát végzett. Ő egy kitűnő secondary edző. Azt látod, hogy a játékosai fejlődnek, megtanulnak egymásért küzdeni és folyamatosan magas szinten teljesítenek. Fantasztikus munkát végzett." - nyilatkozta Pete Carroll a Super Bowl hetén.

A Seahawks védelme most hasonló helyzetben van mint két évvel ezelőtt hiszen akkor Gus Bradley távozása után keletkezett hatalmas űr Seattle-ben. A Jacksonville Jaguars-hoz távozó edző egy Top egységet hagyott maga után és a védelem végül Quinn irányítása mellett lett a liga legjobb defense.

Bár arra azért nincs garancia, hogy a történelem megismétli önmagát és az új edző irányítása mellett a védelem még jobb lesz a következő szezonban.

(nfl.com, Fotó: thefalcoholic.com)