A franchise tagre esélyes játékosok

Holnaptól kaphatnak franchise taget a játékosok így nézzük meg, hogy kik a tag legnagyobb esélyesei az idei szezonban. A listán természetesen csak a legjobb lejáró szerződésű játékosok szerepelnek hiszen a tag értéke igen magas.

Dez Bryant, Dallas Cowboys, wide receiver

Bryant a futó DeMarco Murray mellett a Cowboys legjobb szabadügynöke és a korábbi nyilatkozatokból kiderült, hogy az elkapó szerződése élvez prioritást. Jerry Jones tulajdonos decemberben kijelentette, hogy ha nem sikerül megállapodniuk a hosszútávú szerződésben akkor egy pillanatig sem fog habozni, hogy taget tegyen az elkapójára. Tag értéke: 12.8 millió dollár.

Demaryius Thomas, Denver Broncos, wide receiver

Ahogyan Dallasban itt is a támadóegység két húzóemberének szerződéshosszabbítása a legfontosabb. Itt a két Thomas között kell választani de a héten kiderült, hogy már döntöttek is a két játékosról. A general manager John Elway előkészíti a terepet Demaryius Thomas tagelésére ha nem marad más választásuk. Julius Thomas esete kicsit más hiszen a tight end kijelentette, hogy Top fizetést akar ami nagy valószínűség szerint nem fog beleférni a Broncos fizetési sapkájába. Tag értéke: 12.8 millió dollár.

Justin Houston, Kansas City Chiefs, outside linebacker

A védő megtartása nem lehet kérdéses és az Ő esetében a taget is gondolkodás nélkül be kell vállalni. A védelem alapembere és 22 sacket (0.5 sack távolságra volt Michael Strahan rekordja) szerzett a tavalyi alapszakaszban. Ha Houston megkapja a taget nem is fog sokat gondolkodni az aláírásán hiszen 13.17 millió dollárt jelentene a számára. Bár az igaz, hogy most kell meglovagolni a kitűnő szezont és aláírni egy hosszútávú megállapodást mert ki tudja, hogy sikerül majd a következő szezon.

Devin McCourty, New England Patriots, safety

Posztjának egyik legjobb játékosa és a szakértők úgy fogalmaznak vele kapcsolatban, hogy megvan benne minden amit Bill Belichick keres a védőjében. Több potenciál van benne mint Darrelle Revis-ben így a cornerback elküldésével vagy egy szerződéshosszabbítással és átstruktúrálással könnyedén megoldható lenne a McCourty tag is. Tag értéke: 9.6 millió dollár.

Ndamukong Suh, Detroit Lions, defensive tackle

A védőfalember a Lions három legfontosabb játékosának egyike és a general manager Martin Mayhew elsődleges prioritásúnak nevezte a szerződésének meghosszabbítását de Suh igazából nem kaphat taget. A tackle esetében félretehetjük a tag táblázatot mert a tavalyi fizetése miatt rá ez nem vonatkozik. A tavalyi szezonban 22.4 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából és rá a 120%-os szabály vonatkozik ami szerint 26.88 millió dollárba kerülne a következő szezonja. Ennyi nem férhet bele a Lions fizetési sapkájába.

Randall Cobb, Green Bay Packers, wide receiver

A Packers híres arról, hogy keretének majdnem összes játékosát Ők draftolták és nagy hangsúlyt fektetnek a megtartásukra is. Cobb a második legeredményesebb elkapójuk volt így biztosan prioritással bír a hosszabbítása. A szakértők egy Victor Cruz féle szerződést (öt év, 43 millió dollár) vizionálnak ami nem sokkal maradna el a tagtől így az elkapó esetében sem kéne meglepődni a tagen. Tag értéke: 12.8 millió dollár.

Jason Pierre-Paul, New York Giants, defensive end

A defensive endel kapcsolatban az egyetlen problémát a korábbi sérülései jelentik de nagyon jó játékos és jó szezont zárt a tavalyi évben. A Giants mindenképpen hosszabbítani akar majd vele. A tagelése az talán már kicsit drága, de mindenképpen magyarázható lenne. Az irányítók után a defenisve endeké a második legdrágább tag. Tag értéke: 14.78 millió dollár.

Kevésbé valószínű de nem lehetetlen:

Jerry Hughes, Buffalo Bills, defensive end

Jeremy Maclin, Philadelphia Eagles, wide receiver

Torrey Smith, Baltimore Ravens, wide receiver

Kareem Jackson, Houston Texans, cornerback

Mike Iupati (guard) és Michael Crabtree (wide receiver), San Francisco 49ers

Jason Worilds, Pittsburgh Steelers, outside linebacker

Stephen Gostkowski, New England Patriots, kicker

(nfl.com, Fotó: foxsports.com, nflrt.com, sbnation.com, lunionsuite.com)