A Saints elküldheti a Pro Bowl-er guardját

A hírek szerint a New Orleans Saints kilenc év után elküldheti Pro Bowl guardját Jahri Evans-t. A jelenleg 31 éves Evans-t a 2006-os Draft negyedik körében választotta ki a Saints és egész pályafutása alatt a Szentek kötelékéhez tartozott.

A hírről a The Times-Picayune munkatársa Katherine Terrell számolt be elsőként. Evans-t a tavalyi szezonban annak ellenére választották be a Pro Bowl keretbe, hogy csuklósérülése miatt pályafutásának legrosszab szezonját produkálta de elküldése elsősorban anyagi okok miatt következhet be. A beszámoló szerint a Saints már mindent előkészített a guard elküldéséhez de egy fizetéscsökkentés elfogadása esetén a csapatnál maradhatna.

Evans szerződéséből még két év hátravan. 6.8 millió dollár alapfizetés, 500 ezer dollár kerettagsági és 200 ezer dollár edzésbónusz illeti meg az idei szezonban. A 3.5 millió dolláros időarányos bónusszal együtt 11 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából.

A guard elküldésével 6 millió dollár szabadulna fel az idei fizetési sapkából de 5 millió dollár halott összeg is megmarad utána. Az utolsó két évet figyelembe véve viszont már más az arány, 6.5 millió dollár halott össze áll szemben 14.7 millió dollár szabad hellyel.

Evans elnyűhetetlen játékos, pályafutása során csak 2 mérkőzést hagyott ki és minden pályára lépésekor a kezdőcsapat tagja volt. Hat alkalommal választották be a Pro Bowl, 4 alkalommal az All-Pro első és két alkalommal az All-Pro második csapatába.

(nfl.com, Fotó: fansided.com)