Az elküldésre leginkább esélyes játékosok az NFC-ből

Az AFC után következzenek az NFC-ben szereplő csapatok azon játékosai akik az nfl.com szakértői szerint a legnagyobb eséllyel pályáznak a cut-ra.

1, 2, 3, 4. Trent Cole, DeMeco Ryans, Cary Williams és Todd Herremans, Philadelphia Eagles

A szakértők nem tévedtek Herremans megnevezésével kapcsolatban hiszen az Eagles tegnap bejelentette, hogy elküldte a támadófalemberét amivel 2.8 millió dollár szabad helyhez jutottak. A szakértők által megnevezett három védő a hat legtöbb helyet elfoglaló játékos között található.

A 32 éves Cole még mindig jó formában van de az elküldésével 8.425 milliód dollárt spórolhatna az Eagles így valószínűleg eljön az ideje, hogy a csapat inkább Brandon Graham-nek szavazzon bizalmat. A 30 éves Ryans a védelem egyik legjobbja volt az utóbbi években de kétszer is elszakadt az Achilles-ína és rossz hír a számára, hogy egyetlen cent halott összeg nélkül elküldhető. 6.9 milliót spórolhatnak vele. Williams tulajdonképpen hozta a tőle korábban megszokott szintet de 6.5 millió nyerhetne vele az Eagles.

5, 6, 7. Greg Jennings, Chad Greenway és Matt Cassel, Minnesota Vikings

Két szezon után ki lehet mondani, hogy a Vikings alaposan melléfogott Jennings szerződtetésével. Az ötéves szerződésének felépítése szerint az utolsó három évben foglalja el a legtöbbet, szám szerint 11 millió dollárt a fizetési sapkából így a gyengébb teljesítménye kezd terhessé válni a csapat számára.

Az offensive koordinator Norv Turner pedig ki is mondta, hogy nála Charles Johnson számít messze a csapat legjobb elkapójának így valószínűleg nem lesz visszaút Jennings számára. Ha az idei szezonban megválnak tőle akkor 6 millió halott összeg marad és 5 millió dollár szabadul fel a fizetési sapkából de a szerződés teljes időszakát nézve 21 milliót spórolnának vele.

Még Jenning elküldésénél is ésszerűbb lépésnek tűnik Cassel kirakása. A Vikings egyértlműen Teddy Bridgewater-t akarja kezdő irányítónak és Cassel teljes fizetése (4.75 millió) halott összeg nélkül felbontható. Ennél jóval kevesebbért is találhatnak tartalékirányítót.

Greenway-nél azonban bejöhet egy bizonyos érzelmi faktor is de mint tudjuk ez nem létezik az NFL-ben. Nem mondhatjuk, hogy rosszul teljesített volna a tavalyi szezonban de 32 éves kora miatt lehet, hogy nem ér meg 8.8 milliót a Vikings számára. Az elküldésével 7.1 milliót megspórolnak.

8, 9, 10. Marques Colston, Jahri Evans és Ben Grubbs, New Orleans Saints

A fizetési sapkát illetően a csapatok közül a Saints van a legrosszabb helyzetben így idén biztosan ki fognak vágni pár veterán játékost akik csalódást keltettek a tavalyi alapszakaszban. Az offensive guard párosal, Evans-el és Grubbs-al 9.6 millió dollárt, az elkapó Colston-al 4.3 milliót spórolnának. A három játékos nagy valószínűség szerint máshol fogja folytatni a pályafutását de az elküldésük csak a jéghegy csúcsát jelenti majd és komoly átalakításokra lesz szükség New Orleansban.

11, 12. Ahmad Brooks és Steve Johnson, San Francisco 49ers

Az elkapó Johnson csak a tavalyi szezonban érkezett a csapathoz de nehéz elképzelni, hogy nem ér véget a 49ers-es pályafutása egyetlen szezon után. A Buffalo Bills-nél szebb napokat is megélt elkapó a 49ers harmadik legeredményesebb elkapója volt de 6 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Halott összeg nélkül elküldhető és ha a 49ers-nek esélye lesz hasonló képességű játékost szerződtetni némileg kevesebb pénzért akkor biztosan távozni fog.

Brooks jövőjére nagy veszélyt jelent a tavaly draftolt Aaron Lynch de az elküldése értelmetlen lenne az idei szezonban. A defensive end szerződésének felépítése miatt idén 7, jövőre 9.7 és két év múlva 8.7 millió dollárt foglal a fizetési sapkából. Ha idén elküldik csak 1.5 millió dollár szabadulna fel a fizetési sapkából. Ha jövőre lépnek akkor viszont 14.3 milliót spórolnak. Akkor járnak jobban ha megtartják az idei szezonban.

13, Jake Long, St. Louis Rams tackle

Az egykori 1/1-es két éve csatlakozott a Rams-hez de mindkét szezonját keresztszalag sérülés miatt fejezte be. Szerződéséből még két év hátravan, 10.5 milliót foglal el az idei és 10 milliót a következő évi fizetési sapkából. A nagy cap szám ellenére 16.75 millió dollár felszabadítható így nagyon meglepő lenne ha a következő szezonban is a Kosok játékosa lenne.

14, Dashon Goldson, Tampa Bay Buccaneers safety

Az utóbbi szezonokban a Tampa szépen bevásárolt a nagy nevű játékosokból de semmi sem változott, sőt még talán gyengébb is lett a csapatuk. Goldson-al ötéves, 41.25 millió dolláros szerződést kötöttek két éve de nem szolgált rá a bizalomra. Elküldésével 19.25 millió spórolnának és csak 4 millió dollár maradna utána.

15, Steven Jackson, Atlanta Falcons running back

A szakértők ezen tippje bejött, a Falcons tegnap elküldte a running backet.

16, 17, Jay Cutler és Brandon Marshall, Chicago Bears

Kovács Sanyit idézve a Bears soha nem volt Cutler-nél jobb irányítója de nem valamiért mégsem működik. A szezon vége óta téma a távozása de a magas cap száma miatt fájdalmas lenne az elküldése, inkább eltradelték. Persze ehhez partnert kell találni és jelenleg a Titans (vagy talán a Browns) tűnik a legesélyesebb pályázónak.

Marshall újonc szezonját leszámítva a tavalyi szezonban zárta pályafutásának leggyengébb alapszakaszát. Év közben nem igazán lehetett hallani, hogy a Bears megválna tőle de az alapszakasz után komolyan felmerült a távozása. Egyes vélemények szerint ha Cutler megy akkor tőle is megválnak majd.

18, Adrian Peterson, Minnesota Vikings running back

A korábbi MVP a gyermekbántalmazásos ügye miatt kihagyta az egész tavalyi szezont. Tegnap egy bíró eltörte az eltiltását de rögtön fellebbeztek az ítélet ellen. Sokat foglal el a fizetési sapkából így jelenleg megjósolhatatlan, hogy mi lesz vele.

19, 20, Patrick Willis és NaVorro Bowman, San Francisco 49ers

A szakértők véleménye szerint a 49ers general manager Trent Baalke elküldheti a két All-Pro linebackerét. Willis sérülés miatt csak hat mérkőzésen tudott pályára lépni a tavalyi szezonban míg Bowman-nek ki kellett hagynia az egész szezont. Bowman elküldése gazdaságilag megalapozatlan lenne de Willis izgulhat a cut miatt. Kettejük közül Ő az öregebb és az elküldésével 16.5 millió dollár szabadulna fel a következő két évben és csak 1.2 millió halott összeg maradna utána.

21, 22, Pierre Garcon és Barry Cofield, Washington Redskins

Az edzőváltás nem jött be Garcon számára mert az új vezetőedző, Jay Gruden sémájában csak fele annyi yardot szerzett mint egy évvel korábban Kyle Shanahan irányítása mellett. Ha akarják simán elküldhetik és DeSean Jackson majd beugrik a helyére. A nose tackle Cofield folyamatosan sérüléssel bajlódott a tavalyi szezonban és a következő évben 10.1 millió dollárt nyernének az elküldésével. Nem lenne meglepő cut.

23, Michael Johnson, Tampa Bay Buccaneers defensive end

Merész lépés lenne Johnson elküldése hiszen a tavalyi szezonban ötéves, 43.75 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötöttek vele de az utolsó két szezonban csak 7.5 sack szerzett míg a 2012-es szezonban 11.5 sackel zárt. A gyengébb teljesítménye mellett pedig 7 millió dolláros fizetése garantálttá válik a liga harmadik napján.

24, Darnell Dockett, Arizona Cardinals defensive end

A Cardinals szeretné ha Dockett a csapat játékosaként vonulna vissza de mindezt kevesebb fizetés mellett is el tudnák képzelni. Májusban betölti a 34. életévét, jelenleg felépülőben van a keresztszalag szakadásából és 9.8 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Kevesebb pénzért Arizonában marad és jövőre visszavonul, nem lesz cut.

25, Brandon Mebane, Seattle Seahawks defensive tackle

A Seahawks védőfalembere térdínsérülésből tér vissza és 5.7 milliót foglal el a fizetési sapkából. A tavalyi szezon nagy részét sérültlistán töltötte de a defense meg sem érezte a hiányát. Elküldésével 5.5 millió dollár szabadulna fel így meglepő lenne ha jövőre is a Seahawks játékosa lenne.

26, Junior Galette, New Orleans Saints outside linebacker

A Saints nagyon rosszul áll a fizetési sapkával így minden centre szükségük van. A linebackert január elején letartóztatták és a következő hónapban megkapja a teljesen garantált 12.5 millió dolláros kerettagsági bónuszát. Még öt év hátravan Galette szerződéséből így a Saints nehezen kihátrálni belőle, kissé elhamarkodott volt a hosszabbítása.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, twincities.com, fansided.com, golongbrandon.com, dmvfollowers.com, espn.go.com)