Matt Cassel a Buffalo Bills-nél folytatja

A Buffalo Bills nem állt le a trade-ekkel és egy nappal LeSean McCoy megszerzését követően szerződtette a Minnesota Vikings tartalékirányítóját Matt Cassel-t. A Bills az irányító mellett megkapja a Vikings idei hatodik körös pickjét és ellenértékként átadja az idei ötödik és a jövő évi hetedik körös pickjét a Vikings-nak. A trade március 10.-én lép életbe.

A jelenleg 32 éves Cassel tavaly írta alá kétéves, 10,5 millió dolláros szerződését a Vikings-al. A szerződés értelmében 4.75 millió dollárt el a Vikings idei fizetési sapkájában de elküldés vagy trade esetén a teljes összeg felszabadítható volt. A Vikings a trade-el megúszta a márciusban kifizetésre kerülő 500 ezer dolláros kerettagsági bónuszt.

LeSean McCoy esetében arról lehetett hallani, hogy Chip Kelly a fizetési sapkában elfoglalt magas helye miatt mindenképpen megvált volna tőle és nagy valószínűség szerint a Vikings is hasonlóan cselekedett volna Cassel-el is. Trade és cut esetén is felszabadul a teljes fizetése de így legalább pár Draft picket kaptak érte.

Cassel az utolsó két szezonjában a Vikings játékosa volt és a tavalyi szezonnak kezdőjátékosként vágott neki. Kezdő volt az első három mérkőzésen de lábsérülése miatt szeptember végén sérültlitstára került és véget ért a tavalyi szezonja. Az irányító 10 éves pályafutása során 33-38-as mérleget ért kezdő irányítóként. 15.727 passzolt yardot, 96 touchdownt és 70 interceptiont szerzett a pályafutása során.

A Bills-nek mihamarabb irányítót kellett szereznie mert a két évvel ezelőtti elsőkörös választottja EJ Manuel finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és a tavalyi kezdő irányítójuk Kyle Orton pedig visszavonult a szezon végén.

A szabadügynökpiacon megpróbálták megszerezni a Tampa Bay Buccaneers-től nemrég elküldött Josh McCown-t de az irányító végül a Cleveland Browns csapatát választotta. Miután meghiúsult a McCown üzlet több szakértő Rex Ryan vezetőedzővel korábbi kapcsolata miatt Michael Vick vagy Mark Sanchez szerződtetésére számítottak. Nagy meglepetésként hatott Cassel szerződtetése.