Újraszerződtetett Kalózok

A Tampa Bay Buccaneers újra aláírt egy-két játékosával az elmúlt napokban, akiknek szerződése lejárt. 

A sort a tight end Luke Stockerrrel kezdték, aki saját képességeihez mérten, elég tűrhető szezont produkált tavaly.

Bár azt már ekkor is sikerült bizonyítania, hogy a labda elkapásához köze nincsen, de futásblokkolás terén egész évben lehetett rá számítani. És valószínűleg ez lehet az oka, amiért a keretmélyítés címén, újra aláírt vele a Bucs.

Stocker annak idején, egy negyedik körös pick-kel került a Buccaneers-hez, a Tennessee-ről. De az első három szezonját folyamatosan sérülések tarkították. Egész karrierje során, csak 35 elkapást tudott bemutatni 298 yardon, valamint 1 TD-t. 29 mérkőzésen volt kezdő, és javarészt, mint futásblokkolót is alkalmazták. Stocker újbóli aláírásával pedig jelenleg három tight end van a Bucs keretében. A veterán Brandon Myers, és a második évét megkezdő, Austin Seferian-Jenkins, akitől idén nagyon nagy dolgokat várunk. Játéka ugye már tavaly is elég hatásosnak tűnt, de egy sérülés őt is megakadályozta, egy sikeres szezonban.

Aztán a hétvégén Lovie Smith folytatta az új aláírások gyűjtögetését, a korábbi játékosokkal. Úgy néz ki, gyorsan pontot akar tenni ezen dolgok végére, hogy a szabadügynök piaccal foglalkozhasson. Szerződést kapott a defensive end Larry English, a safety Major Wright, és a linebacker Jason Williams is.

Williams egykori Párduc, és tavaly leginkább a speciális egységünkben tevékenykedett. Míg Major Wright a fél szezont végigjátszotta tavaly kezdőként. És talán ő az egyetlen az egész csapatban aki értette Lovie Smith védelmi sémáját. Legalábbis folyamatos foglalkoztatása erre hivatott utalni, a játékán azonban egyáltalán nem látszott, hogy értene bármit. Larry English pedig szintén egy korábbi elsőkörös játékos, aki a passzsiettetést próbálta életre kelteni, hol több, hol kevesebb sikerrel. De maradjunk az utóbbinál.

Ezen szerződések aláírásával a Bucs leginkább keretmélyítési gondokat tudott le, hiánypozíciókat egyáltalán nem oldott meg, de most már legalább lehet azokra is koncentrálni.

A csapat szeretné még megtartani a defensive end Da’Quan Bowers-t is. Azonban a szabadügynökké vált játékos után kitartóan érdeklődik a Houston Texans, és a Miami Dolphins csapata is. A védőjátékos pedig nem igazán elégedett jelenlegi helyzetével. Hisz tavaly elmozdították elsődleges pozíciójából, és mint defensive tackle-t használták. Ott is csak tartalék megoldásként. Persze ezért sem lehet senkit hibáztatni, hisz Bowers a felkészülési időszak alatt piáláson, és fegyvercsempészeten át, az égadta egy világon mindennel foglalkozik, csak a focival nem. Az edzőtáborban, pedig a szertáros is kijátszaná a keretből.

Bowers a csapat egy második körös választása volt, még a 2011-es drafton, ő is egy elvetélt kísérlet, a pass rush oltárán. Írtuk már nektek korábban sokszor, hogy nagyon sokat vártunk tőle mi szurkolók, és persze a csapat edzői is. Azonban karrierjét, és szezonjait, súlyos sérülések gátolták. Melyeknek száma miatt kissé félő, hogy ő már soha nem fog abba a formába kerülni, amit istenigazából elvárnának tőle.

Ha pedig szabadügynök-piac, akkor említsünk meg két pletykát is. Az egyik, hogy a Buccaneers szeretné szerződtetni állítólag a Dallas Cowboys tackle-jét. Gondolom most sokak szeme felcsillant, de igazság szerint csak Jermey Parnellről van szó, aki mindösszesen öt alkalommal volt kezdő a csapatban jobb oldali tackle-ként. És valamikor 2012-ben játszott egy meccset a bal oldalon is. Parnell valószínűleg ahelyett az Anthony Collins helyett érkezne, akit hamarosan szinte biztos, hogy kivágnak cserepartner híján a csapatból.

Parnell jobb és baloldali tapasztalatai egyaránt hasznosak, de azt nagyon tudjuk remélni, hogy nem ez Lovie Smith megoldása a vakoldali tackle pozícióra. Hisz akkor minden bizonnyal elmondhatnánk, hogy ez a pali tényleg semmiből nem tanul. És Collins után megint olyan valakit hoz ide, akiben ugyan esetleg ott lehet a tehetség némi szikrája, azonban a büdös életbe nem játszott végig egy NFL szezont kezdőként. Hisz ezzel a lépéssel tényleg ugyan azt tenné, mint tavaly. Megpróbál találni egy tehetséges, ám még tapasztalatlan srácot, akit senki nem fedezett még fel. Ebből köszönjük szépen nem kérnénk, láttuk már az eredményét tavaly…

A másik hír pedig, hogy a defensive back, Ron Parker is a Bucs célkeresztjében található. Mondjuk az ő esetében erősen be kell állni a sorba. Hisz érdeklődik még az Atlanta Falcons, a New York Jets, a New York Giants, és régi csapata, a Kansas City Chiefs is.

Parker 2011 óta tapossa az NFL gyepét. Négy csapatnál fordult meg ezen idő alatt. Játszott már safety-t és cornerback-ket is. Több mint ezer snappel szezononként. Ő értékes harmadik játékos lehetne a pályán számunkra, mint safety/cornerback hibrid. Sokoldalúsága szintén jól jöhetne a Buccaneers-nek. A kérdés már csak az, hogy megérné-e? Hisz a játékos évenkénti értéke 6 millió dollárra kóstál.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com