A Buccaneers elküldte Michael Johnsont is

Josh McCown, és Anthony Collins után, egy újabb tavaly ilyenkor szerződtetett, méregdrága játékos is repült a csapatból. Ezúttal a defensive end Michael Johnson. 

A három lépés közül viszont talán ez a legmeglepőbb. Johnson tavaly, egy öt évre szóló 43,500,000 dolláros szerződést kapott, a teljesítménye azonban jócskán elmaradt a bérezésétől. Mindösszesen négy sack-ket tudott bemutatni egész szezonban, és valami borzalmasan következetlen játékot. Elküldésével pedig mindösszesen csak 2 millió dollárt szabadít fel idén a költségvetési sapkában Lovie Smith. Hisz a játékos után 7 millió dollárnyi halott összeg fog keletkezni.

Johnson gyenge játékában állítólag közrejátszott bokasérülése is, ez okozhatta a furcsa változást játéktechnikájában. Bár a játékos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, talán több értelme lett volna megtartani, és adni neki még egy esélyt idén, hogy egy tisztességes teljesítménnyel bizonyítson. Mintsem ekkora halott összeg mellett elengedni, hogy aztán minőségi pass rusherek után is kajtatni kelljen. Főleg, ha megnézzük, hogy a Bucs front office mennyire lószart sem csinál érdemben, az idei szabadügynök piacon.

Apró érdekesség még, hogy a Lovie Smith által méregdrágán szerződtetett három játékos: Josh McCown, Anthony Collins, és Michael Johnson kontraktusainak együttes értéke 83,75 millió dollárra rúg. A pályán a nullával egyenlő teljesítményt nyújtottak, ma pedig már egyikük sincs a csapatban.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com