A Cowboys nyerte a Greg Hardy szerződtetéséért folytatott versenyt

0ap3000000479659.jpgGreg Hardy aláírásáért a Tampa Bay Buccaneers és a Dallas Cowboys is eséllyel pályázott az utolsó pillanatokig de a játékos végül a Texas-i csapat mellett döntött. Tegnap bejelentették, hogy egyéves 13.1 millió dolláros szerződést kötöttek a védővel de a szerződés egyetlen cent garantált összeget sem tartalmaz.

Egyes hírek szerint azonban a Buccanners végül meggondolta magát és önként kiszállt a versenyből. A Bucs general managere Jason Licht nyilatkozata szerint a nap végén nem voltak jó érzéseik Hardy szerződtetésével kapcsolatban.

Hardy jelenleg még mindig az "Commissioner's Exempt List"-en szerepel de ennek ellenére aláírhatott a Cowboys-al azonban a csapat még nem tudja, hogy milyen büntetésre számíthat az újonnan szerződtetett játékosuk.

Ebből kifolyólag az NFL Media munkatársának, Albert Breer-nek az információ szerint a Cowboys érthető módon meg akarta védeni magát és ezért a 13.1 millió dollárból 11 millió dollár mérkőzésszám arányos kerettagsági bónuszból és edzésbónuszból áll. Magyarul a fizetése egyenes arányban áll majd a mérkőzések számával.

A liga előbb utóbb kihirdeti a döntését és akkor lehet majd véglegesen eldönteni, hogy mennyit is nyert az üzlettel a Cowboys de első ránézésre nagyon jól jártak a defensive end szerződtetésével.

Az nfl.com a 6. legjobb idei szabadügynök játékosként rangsorolta Hardy-t aki 15 sacket szerzett az utolsó teljes szezonjában. Ezzel szemben a tavalyi szezonban a Cowboys három legtöbb sacket szerző játékosa összesen csak 14 alkalommal vitték földre az ellenfelek irányítóit.

A Cowboys reményei szerint Hardy-val és a második profi szezonját kezdő Demarcus Lawrence-al visszatér majd a veszélyes pass rush. A 2012-es szezonban két védőjük, DeMarcus Ware és Anthony Spencer is átlépte a 10 sackes határt és hasonlóan jó teljesítményt várnak az új defensive end párosuktól is.

(nfl.com, Fotó: nfl.com, huffingtonpost.com)