Sterling Moore aláírt a Bucs-hoz

Csak úgy sziporkázik Lovie Smith ami az idei aktivitást illeti a szabadügynök piacon. Nem győztük mi Bucs szurkolók ugyanis a fejünket kapkodni a hatalmas nevek, és mégnagyobb szerződések hallatán.

Persze a bevezetőt iróniának szántam, az elmúlt pár nap olyan szinten eseménytelen volt számunkra, mint maga az egész holtszezon ezidáig. Már-már olyan érzésem támadt, hogy holnap itt a draft napja, és azt várjuk ilyen szinten hátradőlve, mikor rakhatunk mi is össze egy Green Bay Packers-t. Ám erről szó sincs. Jó öreg Lovie Smith ma felkelt, az asztalra ütött, és azt mondta, szerződtetek ma egyfalembert cornerback-et! Így történt hát, hogy sikerült megegyezni Sterling Moore-ral. A Dallas Cowboys korábbi játékosával, aki valószínűleg a slot corner szerepét fogja nálunk betölteni. Pontosabban mondva, meg fog érte küzdeni Leonard Johnsonnal. Bár ez nagy valószínűséggel nem lesz túl nagy kihívás számára. Ami pedig még nagyszerűbb lenne, ha a Bucs secondary is kapna némi lendületet a dologtól.

Moore egyik legismertebb és talán legemlékezetesebb megmozdulása, amikor megakadályozta még a New England játékosaként, hogy a Baltimore Ravens 2012-ben Super Bowl-t játszhasson. Amikor is sikeresen leütött egy TD passzt, mellyel eldőlhetett volna a mérkőzés. Ezután az év után került Dallas-ba, ahol három évig játszott, leginkább slot cornerként, és ahonnan szinte minden játékosunkat hoztuk az eddigi FA piacról.

Moore-ban, és azokban a védőjátékosokban akiket eddig idén megkörnyékeztünk egy dolog közös. Hogy mindannyian hasonló rendszerben játszottak korábban, mint amit Lovie Smith megálmodott ide Tampába. Így neki sem fog nehezére esni az esetleges átállás. Ez egyrészről segítheti őt, hogy az edzőtáborozás során megnyerje a munkát Leonard Johnson ellenében, másrészről talán végre megvalósulnak Lovie elképzelései, és nem a tavalyi förtelmet kell jövőre is néznünk.

Ha másból nem is, a szabadügynökök szerződtetésével kapcsolatban már levonta Lovie Smith a tanulságot. Hisz eddig csak egy éves, kis, és közepes összegű kontraktusok köttettek idén. Moore szerződése is egy évre szól, melynek maximális értéke, minden bónusszal egyetemben mindösszesen 1,525 millió dollár. Ami viszont minden szurkolónál kicsapta a biztosítékot, hogy csak a védelem kerül folyamatosan erősítésre. Ráadásul ott sem annyira a tényleges hiánypozíciók. Lovie Smith többek közt a cornerback-keket is próbálgatta tavaly. Hisz 100 defensive snap-hez, hat különböző cornert állított oda tavaly is, ebbe pedig nem volt benne Mike Jenkins, aki már a szezonnyitó mérkőzésen lesérült.

0319_3_sterlingmoore

Moore az előző évben 16 meccsen is pályára lépett Dallas-ban. Hét találkozón pedig kezdőjátékos is lehetett, miután a korábbi első körös pick, Morris Claiborne IR listán landolt. A Buccaneers-éhez hasonló rendszerben, 39 szerelést szerzett, leütött 13 passz kísérletet, kierőszakolt egy fumble-t, és kettőt vissza is szerzett. Jól játszott mind passzjáték, mind futójáték ellen. Ezt pedig az is bizonyítja, hogy slot corner létére, a Pro Football Focus, a 22. helyen rangsorolta a ligában, a cornerback-kek között.

2011-ben került az NFL-be, draftolatlan játékosként, az Oakland Raiders csapott le rá, de hamar kipenderítették már az offseason során. Majd jött a New England gyakorlócsapata, ahol safety pozícióban végül még meccseket is játszhatott, számszerint hatot. Ebből hármat kezdőként. De az első alkalom amikor is igazán beégette magát a köztudatba, egy 2011-es Buffalo elleni mérkőzés volt, ahol a szezonzárón két passzt is elcsípett, melyből egyet touchdownra vissza is hordott.

2012-ben megint a Hazafiak gyakorlócsapata lett volna a végállomás, de szerencséjére szerződést ajánlottak neki Dallas-ból, melyet ő kétségesen el is fogadott. Mindent egybevetve 40 NFL mérkőzésen léphetett pályára, 10 találkozón kezdőként. Szerzett 70 szerelést, három interceptiont, levédekezett 22 passzt, kierőszakolt két fumble-t is.

Három dolog amit jó tudni róla:

1. Segített a Pats-nek Super Bowl-ba jutni

Moore a 2011-es AFC döntő végén, kritikus játékkal segített a Patriots-nak győzedelmeskedni a Baltimore Ravens fölött. Az állás 23-20 volt, a mérkőzésből pedig 22 másodperc volt hátra. Moore szó szerint kiszedte a labdát Lee Evans kezéből, aki pedig már a célterületen álldogált vele. Majd a Baltimore rúgója, Billy Cundiff kihagyta a következő mezőnygól kísérletet.

2. A nehezebb úton jutott az NFL-be

Draftolatlan szabadügynökként érkezett a ligába, az Oakland Raiders-hez írt alá, de kivágták innen még az alapszakasz kezdete előtt. Röviddel ezután aláírt a Patriots gyakorlócsapatába, de itt töltötte újonc szezonjának egészét, sőt a második évének első felét is. Jelentősebb játékidőt csak Dallas-ban, 2014-ben sikerült szereznie, ez már a negyedik profi szezonja volt. Azután juthatott több időhöz, hogy Orlando Scandrick-et felfüggesztették, Morris Claiborne pedig térdsérülést szenvedett.

3. Későn kezdett focizni

Moore csak végzős középiskolás korában kezdett focizni. “Játszottam kosárlabdát, és baseball-t, és az édesanyám nem akarta, hogy három sportot űzzek az iskolában.” – mondta Moore az ESPN-nek. “Minden barátom játszott. A próbajáték előtt egy nappal odamentem, csak úgy ott voltam velük, dobták a labdákat, én meg őriztem néhány elkapót. Aztán az elkapók edzője odakint odajött hozzám és azt mondta: Neked jönnöd kell holnap.”

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com