A Vikings toronymagas lengyellel erősítette a támadófalát

Babatunde Aiyegbusi_1Witaj wśród najlepszych, azaz üdvözlünk a legjobbak között, ezt mondjuk Babatunde Aiyegbusi-nek.

Bár a névből talán nem mindenkinek jön le elsőre, de Babatunde Aiyegbusi hazánkhoz közeli országból, Lengyelországból került be az NFL-be, egész pontosan a Minnesota Vikings együttesébe.

Ismerited Phil Loadholt-ot, nem? Magas, nagydarab, masszív támadó falember 204 cm-el és 155 kg-os súllyal. Na most képzeljétek el, hogy az eddig minden méretben vezető Loadholt  visszaszorult a második helyre ugyanis ma megérkezett Babatunde, aki 205 cm magas és 159 kg.

A lengyel játékos Olesnica városában született 27 évvel ezelőtt. Aiyegbusi soha az életben nem játszott még az USA-ban, még az NCAA-ben sem.

Karrierjét a Wroclaw Giants csapatában kezdte, ahol egészen a Polska Liga Futbolu Amerykanskiego (Lengyel Amerikai Football Liga) bajnoki címéig meneteltek, Babatunde hathatós segítségével, annak ellenére, hogy soha nem játszott még amerikai football-t.

Tavaly már a Dresden Monarchs együttesével lettek elődöntősök a Német Amerikai Labdarúgó Ligában.

Babatunde NFL-es kalandja még egy hete sem indult el. Március 19-én tudta beszerezni a szükséges vízumot, majd felült az Egyesült Álmok felé. 22 órán keresztül repült, mikor vasárnap hajnali 3:50 -kor megérkezett a San Antonio-i San Antonio International Airport-ra.

Még az nap, tehát a 22 órás repülőút után a University of Texas – San Antonio gyakorlati napján részt vett, majd felkészült a hétfői rendes próbanapra.

Mindössze 2 nappal a hétfői próbanap után Babatunde Minnesota irányába indult el, ahol a Minnesota Vikings edzőközpontjában, a Winter Park-ban egy tryout-on vett részt.

Az edzőket úgy néz ki meggyőzte a támadó falember (tackle) poszton játszó játékos, hogy rögtön szerződést is ajánlottak neki, amit ő boldogan aláírt. A jövő még sok mindent hozhat, de mi innen sok sikert kívánunk neki.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com