Joe Flacco tartalékjaként folytatja Matt Schaub

A Baltimore Ravens tegnap bejelentette, hogy egyéves, 3 millió dolláros szerződést kötött a veterán szaabdügynök irányítóval Matt Schaub-al. A Raiders-től két hete elküldött irányító iránt a Ravens mellett a Falcons, a Titans és a Cowboys is érdeklődött de mindegyik csapat tartaléknak szerződtette volna.

Schaub így Joe Flacco tartalékjaként folytatja a pályafutását és nem sok esély mutatkozik rá, hogy pályára fog lépni a következő alapszakaszban. Flacco igazi vasember és egyetlen mérkőzést sem hagyott ki a 2008-as Draftolása óta. Schaub elsődleges feladata, hogy legyőzze a Keith Wenning, Bryn Renner párost és a csapat elsőszámú tartalékjává váljon.

Schaub tavaly hét év után elhagyta a Houston Texans csapatát és egy hatodik körös pickért az Oakland Raiders játékosa lett. Kimondottan is kezdő irányítónak szerződtették. A csapat később a Draft második körében azonban kiválasztotta Derek Carr-t aki az edzőtáborban és az előszezon mérkőzéseken lejátszotta Schaub-ot és a Raiders kezdő irányítója volt a tavalyi szezonban.

Schaub a tavalyi előszezonban vállsérüléssel bajlódott ami meg is látszott a mérkőzéseken sőt az Around The NFL-es Chris Wesseling állítása szerint az irányító már nem rendelkezik NFL kaliberű karral. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy a sérülések miatt már nem elég erős a karja a profi ligához.

Így némileg meglepő, hogy végül a Ravens csapatában folytatja, hiszen előzetesen arra lehetett számítani, hogy egy fiatal irányítóval rendelkező csapat hívását fogja majd elfogadni ahol egy tavalyihoz hasonló tartalékirányító és főként mentor szerepet töltene be.

(nfl.com, Fotó: tsn.ca)