Elit safety-t szerzett a Redskins

A Tampa Bay Buccaneers free safetyje Dashon Goldson a Washington Redskins csapatánál folytatja a pályafutását. Az elithez tartozó safety a mai napon egy tradeel csapatot váltott. A Redskins átadja a hatodik körös pickjét és a játékos mellett megkapja a Buccaneers hetedik körös Draft pickjét.

Az üzletből jól látszik, hogy a Bucs nem akart keresni a játékoson, fontosabb volt a számukra, hogy más csapat fizetési sapkáját terhelje majd a jövőben.

Goldson elküldésével tovább folytatódik a Buccaneers defense agresszív átalakítása. Hasonló nagyszabású takarításba kezdtek mint Chip Kelly a Philadelphia Eagles-nél. A vezetőség el akarja távolítani az összes olyan játékosát aki nem illeszkedik tökéletesen Lovie Smith rendszerébe.

A csapat tavaly októberben ugyanezen ok miatt megvált Goldson párjától, a korábbi elsőkörös strong safetyjétől Mark Barron-tól akit egy tradeel a St. Louis Rams-hez küldtek. De korábban a még nagyobb nevű Darrelle Revis-el sem voltak elnézőek hiszen a cornerbacket egy évet követően, már a tavalyi szezon előtt eltávolították.

Tény, hogy Goldson nem az egykori 49ers-es formáját mutatta de viszonylag elfogadhatóan teljesített. Az viszont már más kérdés, hogy mindez megéri-e azt a pénzt amit játékos kapott. Chris Conte érkezésével már számítani lehetett rá, hogy a Bucs meg fog majd szabadulni Goldson-tól.

A Redskins az idei offseasonban viszont okosan építkezik, megpróbálja feltölteni a keretét a legjobb elérhető és persze legolcsóbban megszerezhető játékosokkal. A mostani trade nem meglepő hiszen az új general manager Scot McCloughan tagja volt annak a San Francisco 49ers-es stábnak amelyik kiválasztotta Goldson-t a 2007-es Draft negyedik körében. Emellett a hírek szerint csak 4 millió dollárt fog elfoglalni a fizetési sapkából.

Az biztos, hogy olcsón jutottak hozzá a játékoshoz hiszen két évvel ezelőtt a Buccaneers ötéves, 47.5 millió dolláros szerződést kötött vele ami 22 millió dollárnyi garantált keresetet tartalmazott. Az összeg jól mutatja, hogy szerződtetésekor valóban az elithez tartozott ugyanis 2013-ban a második legjobban fizetett safetynek számított.

A Bucs idei fizetési sapkájában 8 millió dollárt foglalt el de a források megoszlanak a trade anyagi részleteitől. Az nfl.com állítása szerint 4 millió dollár szabadul fel az eltávolításával míg az overthecap.com szerint trade esetén a teljes összeg felszabadul és egyetlen cent halott összeg sem marad utána. Ugyanez elmondható a szerződés hátralevő részéről, a követező három szezonban 23,25 millió szabadul fel a Buccaneers fizetési sapkájából.

A csapatváltás a múltban sok játékosnak jót tett, a megváltozott körülmények és az új séma Goldson segítségére lehet, hogy visszataláljon a régi formájához.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, cbssports.com, tampabay.com)