Florida State guard a Patriots egyik célpontja a Draft-on

A Florida State guardja Tre Jackson posztján évfolyamának legjobb játékosai közé tartozik és több csapat vezetőivel is találkozni a közeljövőben, köztük a Super Bowl címvédő, New England Patriots csapatának vezetőivel is.

Erről maga a játékos számolt be a mai NFL Network-nek adott interjújában. A Patriots mellett a Carolina Panthers és a Tampa Bay Buccaneers csapatát is megnevezte az interjú során. A három csapatból a Panthers tűnik a legvalószínűtlenebb állomásnak de a Pats és a Bucs szempontjából is logikus lépésnek tűnik Jackson kihúzása.

Jackson 1.92 m magas, 150 kg-os falember aki három éven keresztül kezdőjátékos volt a Seminoles csapatánál. Több támadósémában is bevethető és fő erőssége a futás támogatása ami nem meglepő ugyanis a középiskolában még defensive tackle poszton szerepelt.

Jackson nem számít elsőkörös ígéretnek így a guard problémákkal küzdő csapatoknak nem kell sietniük a megszerzésével. A Patriots az első kör végén biztosan nem fogja kihúzni és az elemzők véleménye szerint a Buccaneers sem fogja rááldozni a második kör első pickjét így a második kör végén, harmadik kör elején fog elkelni.

Az Iowa-s Brandon Scherff-et nem számítva (guard poszton szerepelt korábban de az NFL biztosan tackle poszton fogják majd bevetni) Jackson a South Carolina-s A.J. Cann és a Duke-os Laken Tomlinson mellett az évfolyam legjobbjának számít.

(nfl.com, Fotó: footballsfuture.com)