Melyik posztokra válasszanak a Drafton: San Francisco 49ers

A tavalyi szezon közepétől már tudni lehetett, hogy a szezon végkimenetelétől függetlenül a San Francisco 49ers megválik vezetőedzőjétől Jim Harbaugh-tól. Így nem volt meglepetés, hogy az alapszakasz után egyből menesztették a vezetőedzőt de ami ezután következett arra senki sem számított.

A szurkolókat elősször megdöbbentette amikor a linebacker Patrick Willis és Chris Borland bejelentette a visszavonulását majd beindult a szabadügynök lavina. Távozott a cornerback Perrish Cox, Chris Culliver, a running back Frank Gore, a guard Mike Iupati, a wide receiver Steve Johnson, Michael Crabtree és defensive end Ray McDonald is.

Legnagyobb hiányposztok: ILB, CB, DL, OL, WR

Pickek száma: 9

Draft pick: Kör 1 (15), Kör 2 (46), Kör 3 (79), Kör 4 (126), Kör 4 (132), Kör 5 (151), Kör 6 (190), Kör 7 (246), Kör 7 (254)

A távozók listája igen szépen néz ki így bőven akadnak posztok amelyek erősítésre szorulnak a Draft-on. Ray McDonald távozott, Justin Smith 35, a szerződtetett Darnell Dockett pedig 33 éves így a legnagyobb hiányposztjukat a defensive tackle poszt jelenti. Minden jel szerint ide fognak húzni a Draft első körében.

A DT után következhet a linebacker sor megerősítése. Willis és Borland visszavonult, NaVorro Bowman pedig sérülésből tér vissza miután kihagyta az egész tavalyi alapszakaszt. Egyértelműen szükségük van erősítésre linebacker poszton és legkésőbb a második körben várható játékos. Az első kör sincs kizárva, mindez attól függ, hogy jobb DT vagy LB prospect áll majd rendelkezésre az első kör 15. helyén.

Ezt követően még mindig a védelemre kell fókuszálniuk mert a cornerback sorukra is bőven ráfér az erősítés. Az újonnan érkező Shareece Wright mellett csak Chris Cook, Tramaine Brock és a tavalyi újonc Dontae Johnson rendelkezik NFL rutinnal. A harmadik kör végéig ki kell húzniuk egy cornerbacket így komoly esély van rá, hogy az első két napon csak és kizárólag a védelembe választ majd a 49ers.

A támadósorban a legnagyobb problémáját a guard és a wide receiver poszt jelenti. A két poszt közül inkább a guard poszt szorul inkább erősítésre ugyanis távozott a liga elitjéhez tartozó Mike Iupati és Erik Pears érkezett a helyére. Ha megfelelő játékos áll majd rendelkezésre akkor guard beférhet a második napra is. Volt Mock Draft amiben az első körben ide húztak de védelem meggyengülését elnézve ez nagyon meglepő lenne.

Wide receiver posztról távozott Steve Johnson és Michael Crabtree is de itt nincs akkor baj, hiszen a rosteren maradt Anquan Boldin és a szabadügynökpiacról szerződtették a Torrey Smith, Jerome Simpson párost így a többi poszt hiányosságait elnézve receiver csak a Draft végén várható.

Mock draft:

Brian Baldinger: Brandon Scherff, G, Iowa

Bucky Brooks: Arik Armstead, DT, Oregon

Charley Casserly: Danny Shelton, DT, Washington

Charles Davis: Arik Armstead, DT, Oregon

Daniel Jeremiah: Arik Armstead, DT, Oregon

Lance Zierlein: Arik Armstead, DT, Oregon

Akikkel kapcsolatba lépett a 49ers:

Privát edzésen vett részt: Darryl Roberts, CB, Marshall

Ellátogatott a csapathoz: Kwon Alexander, LB, LSU, Arik Armstead, DE, Oregon, Sammie Coates, WR, Auburn, Jalen Collins, CB, LSU, La'el Collins, OL, LSU, Ricky Collins, WR, Texas A&M-Commerce, Mike Davis, RB, South Carolina, Paul Dawson, ILB, TCU, Stefon Diggs, WR, Maryland, Bud Dupree, OLB, Kentucky, Devin Funchess, WR, Michigan, Eddie Goldman, DL, Florida State, Dorial Green-Beckham, WR, Missouri, Terrence Magee, RB, LSU, Lorenzo Mauldin, OLB, Louisville, DeVante Parker, WR, Louisville, Denzel Perryman, LB, Miami, Marcus Peters, CB, Washington, Tory Slater, DT, West Georgia, Devin Smith, WR, Ohio State, Donovan Smith, OT, Penn State

Megfigyelték a Pro Day-en: Jay Ajayi, RB, Boise State, Cameron Clear, TE, Texas A&M

Megfigyelték a Senior Bowl-on: Quandre Diggs, OLB, Texas, Kurtis Drummond, FS, Michigan State, eremy Langford, RB, Michigan State

(nfl.com, Fotó: leadingtheleague.com, oregonduckfootballnews.com, sacbee.com)