Ealy játékának fejlesztésén dolgozik

A dolgok kezdtek a helyükre kerülni a defensive end Kony Ealy újonc szezonjának második felében.

A 2014-es második körös választás egy-egy sack-et szerzett a három utolsó alapszakasz mérkőzésen és négyet összesen.

Aztán jött Ealy első igazi NFL holtszezonja, és a védelem koordinátora, Sean McDermott már megtanulta az évek során, hogy néhány fiatal játékos természetesnek veszi.

"A másodéves holtszezonban találsz egy csomó srácot, akik nagyon leengednek." magyarázta McDermott. "Ők nem használják ki a holtszezont. Ott volt a Combine, majd jöttek egyenesen hozzánk, mint újoncok. Aztán eljutnak a holtszezonig (a második évben), ahol már volt némi siker és az ember megpihen kicsit."

Ealy ehelyett nagyobb sebességre kapcsolt. Keményen edzett, és tovább finomította az alapokat abban a reményben, hogy nagyobb hatással lesz az eredményekre 2015-ben.

"Csak próbálom felemelni a játékomat egy másik szintre." mondta Ealy egy közelmúltbeli OTA edzés után. "Többet akarok segíteni a csapatnak, mint tavaly."

A védőfal edzője, Eric Washington folyamatosan dolgozik a játékosokkal a line of scrimmage robbanékonyságán. Ez valami olyasmi, amit elszántan ellenőriz minden edzésen.

Tehát Ealy az edzésre helyezte a hangsúlyt.

"Az elvárások magasak a D-line-nal szemben, így ki kell menni oda, mint egy állat." mondta Ealy.

Ealy egyike annak a néhány defensive end-nek, akiknek célja, hogy megszilárdítsák a helyüket a veterán Charles Johnson párjaként. Ez lesz a mikroszkóp alatt most, hogy a defensive end Greg Hardy, aki franchise-rekordot jelentő 15 sack-et ért el 2013-ban, a Dallas Cowboys-hoz igazolt.

A 15 sack pótlása nem könnyű feladat, de Ealy felkészült a nagyobb szerepre.

"Már átálltam, de még mindig tanulok és próbálom formálni magam a ligában." mondta Ealy. "Ez kemény munka, és egyszerre csak egy napra figyelek. Megcsinálok bármit, amit a csapat kér tőlem. Nem akarok túl messze tekinteni, vagy aggódni másokért. Itt vagyok, hogy végezzem a munkámat a legjobb tudásom szerint és hogy többet tegyek, mint az elmúlt évben."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com