Linebackerként folytatja a Panthers defensive endje

A Carolina Panthers nyerte meg a holtszezonban az Ejiro Evero defensive koordinátorért folytatott versenyt és szerződtette a sok csapat által keresett koordintárort Frank Reich új stábjába. Az új koordinátor érkezése azonban a védelem nagy átalakításával jár.

Miután a Panthers évekig 4-3 védelemmel játszott, Evero 3-4-es alapvédekezésre vált, ami sok játékos számára nagy átállással jár, különösen a védőfal mentén. Azoknak a rushereknek, akik korábban defensive endet játszottak, most külső linebackert kell játszaniuk, ami miatt más elemekkel egészül ki a játékuk.

A Panthers az edzőtábora előtt nagy kérdést jelent Yetur Gross-Matos, hogy miként tud majd helytállni az új rendszerben outside linebackerként. Miután az előző szezonban 17 meccsen kezdett defensive endként a negyedéves profinak drámai pozícióváltást kell végrehajtania.

"Az első reakcióm egy nagy levegő vétele volt" - mondta Gross-Matos nemrég a csapat hivatalos honlapjának. "Izgatott vagyok emiatt, tudom, hogy ők is izgatottak emiatt. Egész nap beszélhetünk róla, mert ez mindannyiunk számára újdonság. Szóval (mi) csak próbálunk minél többet tanulni egymás hibáiból és abból, amit jól csinálunk"."

A 2020-as második körös választás, Gross-Matos három szezonon keresztül jól teljesített, de még nem érte el a következő szintet. Három szezon alatt 8,5 sackje és 106 tackleje van. Ebben a három évben, a PFF értékelése szerint, Gross-Matos-nak 24 alkalommal kellett emberfogásba átmennie.

Fotó: twitter.com