OTA 2015: Johnthan Banks nagy dolgokat vár magától jövőre

Ez a holtszezon már merőben más a második éves cornerback számára. Tavaly tavasszal Lovie Smith lett a Bucs vezetőedzője, és ahogy megérkezett a játékosoknak egy új védelmet, és egy új playbookot kellett megtanulniuk.

A többit meg már ismerjük, voltak itt kifogások, rémes játék, szívroham közeli állapotba került szurkolók, és ha lehet hinni a stábnak, na meg persze a játékosoknak idén minden teljesen máshogy lesz. Persze tavaly ilyenkor is a feltámadást vártuk.

Az idei holtszezonban valóban változott pár dolog. Míg tavaly Johnthan Banks ideje nagy részét egy teljesen új séma elsajátításával töltötte, addig idén már a részleteket finomíthatja. Banks ezenfelül elárulta azt is, hogy miután már egy éve játszanak együtt Smith rendszerében, csapatszinten is nagyon komoly fejlődésre várhat a nagyérdemű, ahogy szintén azt érzi, hogy személyesen ő maga is többet fog tudni hozzátenni a játékhoz.

“Azt hiszem felnőttünk a dologhoz minden szempontból. Tudom, hogy corner pozícióban felnőttem a feladathoz. Amikor körbenézek úgy látom mindenki jól szórakozik. Tavaly csak megpróbáltuk megtanulni a védelmet, megpróbáltuk megcsinálni ezt, és erről szóltak az edzések. Most azonban mindenki szárnyal, és rendkívül jól érzi magát. Úgy hiszem sokkal jobbak leszünk ebben az évben.” – nyilatkozta Banks a Buccaneers.com-nak adott interjújában.

Bár tavaly mindenki a drágán szerződtetett Pro Bowlertől várta a csodát a sarokban, Alterraun Verner kiábrándított mindenkit. Vele ellentétben Johnthan Banks pedig a mérkőzések során egyre biztosabb formát mutatott, és jelenleg is az egyik legesélyesebb játékos a keretben, hogy megszerezze a két kezdő pozíció valamelyikét. A tavalyi szezonban 14 meccsen játszott, lehúzott 4 interceptiont, bemutatott 41 szerelést, és közben levédekezett 10 passzkísérletet is. Ahogy haladtunk előre a szezonban, úgy tűnt egyre magabiztosabbnak játéka is.

“Sokat tanultam. Tudtam, hogy Lovie edző, Byrd edző, és Leslie edző mit akarnak a sarkokban. Elsajátítottam a rendszerüket, és jó úton haladok. Ahogy öregszem, és egyre több tapasztalattal valamint játékidővel rendelkezem, egyre jobb leszek. Elkezdtem azt is tanulni mivel próbálkoznak a támadóegységek, mivel akarják támadni a védelmeket. Ha ilyesmiket is megtanulsz, a játékod is egyre jobb lesz.” – mondta Banks

A pozitív gondolatok mindig is kellettek. Reméljük valóban jobb védelmet láthatunk majd idén a pályán, mint a tavalyi évben. És reméljük ez a hosszasra sikerült tanulási idő most már mindenkinek elég lesz, hogy elsajátítsa a séma sajátosságait. Valamint, hogy már tényleg csak a részleteken kell finomítani. Hisz ezen a héten véget ér az OTA, és hamarosan megkezdődik az igazi felkészülés, a One Buc Place edzőtáborában.

Johnthan Banks karrierjének legszebb pillanatai:

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com