Funchess gyorsan tanul

Devin Funchess mérete és atletikussága jó első benyomást eredményez. De a Carolina edzői stábja ugyanolyan izgatott az intelligenciája miatt is.

Az OTA alatt az újonc már megmutatta a tudását mindhárom wide receiver pozícióban.

"Ez óriási." mondta az elkapók edzője, Ricky Proehl. "Bárkit tud helyetteseíteni. Ez rettenetesen sokat segít nekünk."

Melyiket - X, Y vagy Z - preferálja Funchess inkább?

"Szeretem mindet." mondta Funchess. "Bárhol elkapom a labdát."

Proehl érezte, hogy Funchess be fog illeszkedni a Panthers offense-be gyorsan. Amikor Proehl meglátogatta őt a University of Michigan-en egy előre egyeztetett edzésen, rájött, hogy Funchess mindenre válasz.

"Mindenre válaszolt azonnal." mondta Proehl. "Még a line blokkoló feladatait is tudta, mert tight end-et játszott a főiskolán. Tényleg nem kellett sokat kérdezni."

Funchess nem fog játszani tight end-et a Panthers-ben, de a tapasztalata az offensive tudását bővíti. Az egyetemen olyan játékos volt, akihez a csapattársai segítségért fordulhattak a videózások során.

"Győztes vagyok. Utálok veszteni." Mondta Funchess. "Frusztrál, amikor néhány embernek nem jön össze, így biztos akarok lenni abban, hogy mindent tudok, így tudok segíteni valaki másnak."

Funchess segített magán is, amikor alaposan tanulmányozta a PlayBook-ot a vereségek után és amikor az edző mizéria kihívás elé állította a Michigan-t. Ez az elkötelezettség felkészítette a tanulási folyamatra, amely elkerülhetetlen az NFL-be történő belépés során.

"Azt lehet mondani, hogy szívén viseli." mondta Proehl. "A főiskolai tapasztalata nem volt nagy. Azt mondtam neki, "A Michigan-nek vége. Nagyszerű helyzetben vagy most." Átérezte ezt. Csodálatos megtanulta az offense-ünket." tette hozzá Proehl. "Most finomítanunk kell a pályán."

A vonalak között Funchess erősségei gyorsan nyilvánvalóvá váltak. Egy nagy, mozgékony sportoló. Proehl-nek most csiszolnia kell a technikán, így az erősségek maximálisan a Carolina offense javára fordíthatók.

"Dolgozunk a lábmunkáján és az irányváltásán." mondta Proehl. "Forog mindenfelé, és ki kell törnie ebből. Ez egy más helyzet. Fut unk egy csomó comeback-et, curl-t, slant-et, post corner-t. A lábnak a földön kell lennie, és gyorsan kell irányt váltani. És meg kell tanulnia a testiséget az NFL-ben. A defensive back-ek fel fognak tartani, és meg fognak ragadni. Meg kell tanulnia, hogy játsszon keményen. De meg fogja tanulni. Nagyon figyelmes, és ez nem lesz neki hosszú idő."

Funchess már bizonyította, hogy hajlandó tanulni, és ez a legfontosabb első lépés. Proehl hisz abban, hogy mindenki látni fogja, miért trade-el a Panthers feljebb 16 helyet, hogy kiválassza Funchess-t a második fordulóban.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: carolinahuddle.com