Thomas Davis 2 évet hosszabbított

A linebacker Thomas Davis mindig azt mondta, hogy ott akarja befejezni a pályafutását, ahol elkezdte, és most közelebb került ehhez, amikor aláírta a két éves szerződés hosszabbítását a 2017 szezonig.

"Ez a hosszabbítás olyasmi, amit mindvégig akartam, és ez csak megerősít abban, hogy hivatalosan úgy érhet véget a karrierem, mint a Carolina Panthers játékosa és ez jelenti nekem a világot." mondta Davis. "Látod, hogy sok srácok vándorol ebben a ligában, nem lehet azt mondani, hogy ugyanannál a csapatnál fejezed be. Ez valóban megtiszteltetés. Úgy érzem, ez a legjobb csapat az egész ligában, és nem veszem ezt magától értetődőnek."

Mióta visszatért 2012-ben három elülső keresztszalag szakadás után, Davis az egyik legjobb külső linebacker az NFL-ben. A négyszeres csapatkapitány Davis legalább 100 tackle-t ért el az utolsó három szezon mindegyikében, mindössze öt meccsen hiányzott.

Kritikus darabja a Carolina védelmének fizikumával a line of scrimmage-en és egyedi atletikusságával a passz védekezésben.

"Thomas eddig is, és ezután is szerves része a csapatnak a pályán és a pályán kívül egyaránt." mondta a vezérigazgató Dave Gettleman. "A tartóoszlopa a védelmünknek."

És általánosan megbecsült vezér az öltözőben.

"Thomas átalakult egy érett, bölcs, veterán NFL játékossá és a fiatal fiúk hallgatni fognak rá." mondta Gettleman. "Ismerik a történetét, és látják, hogyan készül fel. Megmutatja nekik, hogy mikor van ideje a beszédnek és mikor a játéknak."

A Panthers 2005-ös első körös választása karrierje során 831 tackle-t, 17,5 sack-et, 11 kikényszerített fumble-t, öt fumble recovery-t, hat interceptiont és 34 levédekezett passzt ért el. Davis a második legtöbb tackle-t szerezte a franchise történetében, és 117 alapszakasz meccsen játszott, 99 alkalommal kezdőként - mindkettő csapat rekord a linebacker-ek között.

A 32 éves Davis nem úgy néz ki, mint aki lelassulna a közeljövőben. De úgy érzi, elérkezik az idő az újabb lépésre a 2017-es szezon után. De addig is egy cél lebeg előtte.

"Van három évem, hogy befejezzem a munkát, amit elkezdtem már régóta - elhozni egy Super Bowl-t Carolina-ba." mondta Davis.

 

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu