A Panthers és Newton befejezték a hatékony offseason-t

A forróság nem az egyetlen dolog, ami a Panthers holtszezonbeli edzésprogramjának utolsó napján érződött az edzőtáborban.

Az elmúlt pár hétben, a Panthers olyan teljesítményt mutatott, mint egy csapat, amely felkészült az előszezonra.

"Ez a csapat előrébb lépett." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Mi egy kicsit megerősítettünk néhány posztot - wide receiver, támadófal, secondary. Tavaly nem voltunk ennyire jók, plusz az irányító nem volt egészséges. Igazán nagy lépéseket tett ebben az évben, volt néhány nagyon jó napja."

Cam Newton, aki a partvonalról figyelt tavaly ilyenkor, amíg a boka műtét után lábadozott, most minden szemet magára vonzott  tavasszal.

"Ez volt az egyik legjobb tábor, és nekem, hogy ott lehettem és kaptam az ismétléseket, amire nem voltam képes tavaly, nagyszerű érzés volt." mondta Newton. "Korán kezdődött. A srácok úgy jöttek vissza a táborba, hogy készen álltak a játékra, készen álltak a versenyre."

Newton és a linebacker Thomas Davis adta meg az alaphangot a holtszezonbeli edzéseken, és a Panthers soha nem hagyta ki az ütemet.

"A verseny jó volt, és a srácok ugratták egymást - különösen Cam és TD." mondta Rivera. "Jó látni ezeket a srácokat feltüzelve, és egymás ellen versenyezni, és ahogy kihívják egymást, mert ez az, amitől jobb lehetsz. Ezt jó volt látni."

Eltekintve egy sor combhajlító és ágyék sérüléstől, Rivera annak is örült, hogy a Panthers a minicamp után is egészséges. Miután a legtöbb darab a helyén maradt, a legtöbb időt Newton azzal tölthette, hogy a játék finomításán dolgozott.

"Ez az egész a lábmunkáról és a védelem iránti bizalomról szól." mondta Newton. "Amikor ezt teszed, és amikor a srácok olyan pontosan futják az útvonalakat, ahogy a táborban, minden könnyebb nekem."

Most, hogy a Panthers elérte ezt a pontot a naptárban, nem arról van szó, hogy a dolgok egyszerűen maguktól mennek tovább. Hivatalosan nem lesznek újra együtt, amíg az edzőtábor el nem kezdődik július végén, de nem engedhetik meg maguknak, hogy a babérjaikon ülnek addig.

"A fegyelem." mondta a center Ryan Kalil. "Mi mindig beszélgetünk arról, hogyan lehetünk profi labdarúgók, és ez az, ami ezzel jár -, hogy fegyelmezett vagy és felelősséget vállalsz magadért, azt csinálod, amit kell. Igazán könnyű aludni, és nem csinálni semmit, de muszáj, hogy felkelj, és tedd oda magad."

Rivera elmondta, hogy az üzenetet hangos és egyértelmű volt az utolsó csapat találkozón az utolsó edzés előtt.

"A kihívás megtörtént," mondta Rivera. "Néhány srác felállt és beszélt a csapat találkozón - három veterán vezető - elmondták a srácoknak, hogy ez az öt hét nem arról szól, hogy tavaszi szünet van. Ők felkészültek arra, hogyan kezdjék az edzőtábort. Eljutottunk egy szintre, és azt akarjuk, hogy visszatérjenek ezen a szinten. Nem akarjuk a nulláról kezdeni."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: carolinahuddle.com