A tartalékirányítók erősorrendje

Hamarosan kezdetét veszik az edzőtáborok amelyek során rengeteg pozícióharc el fog dőlni. A végére már tisztább képet fogunk kapni, hogy kik fognak kezdőként nekivágni a következő szezonnak. Ez alól kivételt képez az irányítóposzt mert a csapatok többségénél meg van a kezdőirányító.

Az elsőszámú tartalékirányító posztja viszont több csapatnál sincs kibérelveígy egyáltalán nem mindegy, hogy egy sérülés vagy formaingadozás esetén ki szerepel az adott csapat rosterén. Az nfl.com összeállított egy listát amelyen az összes csapat (várhatóan) tartalékirányítóit rangsorolják.

A lista első három helyezettje nem okozott meglepetést ugyanis mindhárman kezdő irányítónak számítottak pályafutásuk korábbi szakaszában. Sanchez tavaly 8 mérkőzésen kezdett és jelenleg még az sem zárható ki, hogy rossz listán foglalja el az első helyet mert könnyedén elképzelhető, hogy Sam Bradford az edzőtábor végére az Eagles padján találja majd magát.

A második helyen szereplő Glennon korábban már megszerezte a Bucs kezdő posztját de a tavalyi gyenge szezon után a csapat az 1/1-es helyen kihúzta Jameis Winston-t így csak egy hihetetlenül gyatra edzőtábor és szezon közbeni teljesítmény esetén elképzelhető, hogy a korábbi kezdő visszakerüljön a pályára.

Fitzpatrick a legjobb szezonját a Buffalo Bills csapatánál töltötte ahol négy éven keresztül a csapat kezdőirányítójának számított de az utóbbi években folyamatosan új csapat játékosaként vágott neki az előtte álló szezonnak. Most a New York Jets-nél próbálkozik majd és Geno Smith hullámzó teljesítménye miatt a kezdőcsapat sem látszik elérhetetlennek a számára.

Garoppolo teljesen más helyzetben van mint az előtte rangsorolt játékosok ugyanis a Patriots irányítója nem a rivális sérülése vagy gyenge teljesítménye miatt kerül majd be a kezdőcsapatba hanem az egész a liga döntésén fog múlni. Nemsokára döntenek Tom Brady eltiltásáról így kiderül, hogy pontosan mennyi mérkőzést fog kapni a tavalyi második körös választott a szezon elején.

Mettenberger és Cousins hasonló cipőben járnak mert mindkettejüknek egy második picket kellene legyőzniük. Mindketten kezdtek már az NFL-ben de egyértelműen még egyikük sem tudta bebizonyítani, hogy stabil helyük lenne a kezdőcsapatban.

A legérdekesebb helyzetben a Buffalo Bills csapata van ahol az új vezetőedző Rex Ryan kijelentette, hogy nyílt verseny van az irányítók között. Papíron EJ Manuel, Matt Cassel és Tyrod Taylor közül bárki bekerülhet a kezdőbe (Taylor a legesélytelenebb) így a vesztes fogja elfoglalni a képzeletbeli 18. helyet a tartalékirányítók rangsorában. Arra már nehezebb választ adni, hogy a kezdő hányadik helyet foglalja majd el a kezdőirányítók rangsorában.

Matt Schaub meglepetést okozva csak a 24. helyen található. A Texans kezdőirányítójaként egyáltalán nem teljesített rosszul. Az viszont igaz, hogy a folyamatos sérülések és a dobóerejének csökkenése miatt már nem ugyanazt a szintet képviseli mint három évvel ezelőtt.

Az utolsó két helyen érdekes módon két korábbi elsőkörös pick található. Mindenki Johnny Futballja az utolsó előtti ami meglepő mert biztosan jobb teljesítményre lenne képes sokaknál akik előtte foglalnak helyet a listán. A Browns-nál jelen pillanatban a 36 éves Josh McCown a kezdő de a tavalyi szezonja alapján Johnny biztosan lehetőséget fog kapni a következő szezonban.

1. Mark Sanchez, Eagles

2. Mike Glennon, Buccaneers

3. Ryan Fitzpatrick, Jets

4. Jimmy Garoppolo, Patriots

'5. Zach Mettenberger, Titans

6. Kirk Cousins, Redskins

7. Derek Anderson, Panthers

8. Tarvaris Jackson, Seahawks

9. Drew Stanton, Cardinals

10. Ryan Mallett, Texans

11. Chase Daniel, Chiefs

12. Matt Moore, Dolphins

13. Shaun Hill, Vikings

14. Matt Hasselbeck, Colts

15. Christian Ponder, Raiders

16. Kellen Clemens, Chargers

17. Chad Henne, Jaguars

18. Fill-in-the-blank, Bills

19. Brandon Weeden, Cowboys

20. Austin Davis, Rams

21. Scott Tolzien, Packers

22. Bruce Gradkowski, Steelers

23. Brock Osweiler, Broncos

24. Matt Schaub, Ravens

25. T.J. Yates, Falcons

26. AJ McCarron, Bengals

27. Luke McCown, Saints

28. Ryan Nassib, Giants

29. Dan Orlovsky, Lions

30. Jimmy Clausen, Bears

31. Johnny Manziel, Browns

32. Blaine Gabbert, 49ers

(nfl.com, Fotó: nypost.com, twitter.com, boston.cbslocal.com, chronicle.northcoastnow.com)