Vikings Training Camp előzetes - Támadófal

Training Camp_5OLMinden támadóegységnek az alapja egy jó és stabil fal. E nélkül az irányító sorsa keserves lehet, valamint a futások sem úgy működhetnek, mint ahogyan azt a taktikai könyvben leírva eltervezték.

A Minnesota Vikings csapatában mondhatjuk, hogy egy jól összeszokott támadófal van. Azt már kevésbé mondhatjuk, hogy emiatt bombaerős a gárda, de nem reménytelen. Sőt.

Matt Kalil 2012-es érkezése óta a Kalil-Johnson-Sullivan-Fusco-Loadholt ötös volt az, akik hétről-hétre kezdtek a meccsen és próbálták az irányítót és a játékot megfelelően védeni. Sajnos a tavalyi évben ez az ötös nem tudott megfelelően teljesíteni, hol sérülés, hol pedig rossz teljesítmény miatt. Matt Kalil még árnyéka sem volt korábbi önmagának, úgy jöttek át rajta mint kés a vajon. Loadholt, Fusco lesérült, így a szezon végére gyakorlatilag szedett-vedett bagázs volt a Vikes támadófala.

Idén nagy átalakuláson fog átmenni az OL, hiszen alapból a bal oldali guard-unkat, Charlie Johnson távozott a csapattól, így megüresedett egy kezdő hely a falban. Matt Kalil utolsó szerződéses évébe lép, nagyot kell alkotnia, ha nagyon sok pénzért, hosszú időre be akarja magát biztosítani. A tavalyihoz hasonló játékkal ez nem menne. Ezzel persze ő is tisztában van, így mindent meg fog tenni, hogy elkerülje ezt a blamát.

Most, hogy a megmaradt 4 emberből 3 sérült el kell kezdeni gondolkodni az esetleges pótlásukon. Bár a jelenlegi állás szerint Fusco, Sullivan és Loadholt is rendben lesz a Camp kezdetére, pláne a szezonra.

A bal oldali guard poszt még kiadó a csapatban, ide két potenciális jelöltünk van jelenleg. Mindketten újoncként érkeztek az idei DRAFT-on. Tyrus Thompson és T.J. Clemmings esélyes arra, hogy Kalil és Sullivan között kezdőként szerepeljen. Bár nem szabad megfeledkeznünk a másodéves, nagyon tehetséges David Yankey-ről sem, aki talán megérdemelte volna, hogy tavaly is szerepeljen már, de talán majd most odaférhet a csapathoz.

Persze a cseréket is meg kell oldani, mert nem elég feltétlenül a kezdőkre koncentrálni, mert adott esetben szükséges a csere. Láthattuk tavaly, hogy sérüléshullám söpört végig a csapaton, főleg a támadófalat érintette. Joe Berger, Carter Bykowski, Mike Harris Austin Shepard mind jó cserék lehetnek, jó esélyük van bekerülni az 53 fő közé.

Itt van nekünk azonban egy óriás, méghozzá a lengyel óriás. Babatünde Aiyegbusi Európából érkezett, nem játszott még NFL csapatnál, azonban a próbanapon annyira meggyőzte a Vikings edzői, vezetőit, hogy maradásra bírták és szerződést kínáltak neki. Persze ezzel egyből élt is, így már teljes jogú tagja a csapatnak. Aiyegbusi, kinek nevét a csapatból csak Sullivan tudta egyből lebetűzni a Vikings leghatalmasabb embere. Ezt lehet érteni úgy, hogy a legmagasabb és a legsúlyosabb. Az eddigi edzések alapján még nem lehet levonni messzemenő következtetéseket vele kapcsolatban, az edzőtábor minden kérdésünk választ fog adni.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com