Csetepaté a Panthers edzőtáborban

A vezetőedző Ron Rivera azt mondta, ez volt az az időpont az edzőtábor menetrendjében, amikor a mindennapos kemény hajtás átcsap valami másba.

Ez azonban egy kicsit más volt. Ezúttal a franchise QB-ról volt szó.

Az irányító Cam Newton és a cornerback Josh Norman akaszkodott össze a hétfői edzés felénél, miután Norman levadászta Newton passzát és elindult visszafelé a pálya szélén.

Az irányítók piros mezt viselnek az edzéseken, mert tilos a kontakt, de a csata hevében a kesztyűk és az ilyen címkék néha lekerülnek.

"Olyan, mint bármelyikünk. Hajlandó harcolni." mondta Rivera. "Végül is egy játékos. Ha dob egy interceptiont, ez azt jelentheti, szereli a srácot, mielőtt eljut az end zone-ba, adva a védelmünknek egy esélyt. Interception után a védelemnek pontot kell szereznie. Habár megfújtam a sípot, Josh ment tovább, ahogy tanulta, és az offense is tovább játszott. Cam kapott egy "stiff-armed in the helmet"-et (A stiff arm az, amikor a támadó játékos, aki az egyik kezében birtokolja a labdát, a másik kezével próbálja eltolni magától a védőt vagy a földre tereli, jelen esetben a kéz Cam sisakját találta meg), és ez okozta a balhét. Meg kell értenie, hogy, hé, ezt fogod kapni, ha odamész. Ezt meg kell tanulni kezelni. Josh számára pedig az üzenet, "Hé, csak értsd meg a helyzetet. Ez az egyik a csapattársad. Légy okos.""

Rivera, majd Newton is szólt a csapathoz, azonnal az edzés után, amely normalizálódott az edzés közbeni incidens után.

"Tudod, mit érzek a harccal kapcsolatban. Nem vagyok nagy rajongója, de tudom, hogy a végén a srácok vissza fognak jönni együtt, csapatként, amik vagyunk." mondta Rivera. "Cam felállt és beszélt a srácoknak erről egy kicsit. Érti a felelősségét és érti, mit akarunk csinálni csapatként. Azt mondta nekik, ami történt, amit el akarunk érni, az tesz minket egyre jobb csapattá. A nap végén egy család vagyunk. Ez egy kiélezett szituáció volt."

Aztán a linebacker Thomas Davis húzta maga köré a csapatot, és zárta le az edzést egyetlen szóval: "Család!"

"Van elég minőségi vezetője ennek a csapatnak ahhoz, hogy tudjuk, hogyan kell véget vetni a dolgoknak." mondta Rivera. "Nagyon gyorsan véget ért. Rendben leszünk."

"A dolgok megtörténnek, de minden rendben van. Senki sem sérült meg. Ma volt egy túlfűtött edzés, de jobbak lettünk tőle." mondta az offensive tackle Nate Chandler.

A sors fintora, hogy az edzés elején Rivera annyira elégedetlen volt a védelem intenzitásával, hogy megállította az edzést és összehívta őket.

"Nem akarsz megjelenni a meccsnapon (az előszezon nyitón pénteken a Buffalo Bills ellen) úgy, hogy nem állsz készen, így igazi csalódás volt az első periódus, szóvá is tettem." mondta Rivera.

A védelem felvette a tempót, részben a defensive end Charles Johnson hatására, aki összehívta őket, annak ellenére, hogy egy vádli sérülés miatt nem edzett. A linebacker Shaq Thompson ismét kihagyta az edzést, míg a tight end Ed Dickson teljes értékű munkát végzett, az első alkalommal az edzőtábor második napja óta.

"Charles, majd meglátjuk. Fáj a vádlija. "mondta Rivera." Nem volt olyan rossz, mint tegnap - egyre jobb - de okosnak kell lennünk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy nem áll készen a nyitómeccsre."

Ami Thompson állapotát illeti, Rivera azt mondta: "Majd meglátjuk. Nagyban függ attól, hogy hogyan reagál az olyan kemény munkára, mint a mai, aztán majd meglátjuk, hogy lesz reggel. Szeretném visszakapni. Remélem játszhat a Buffalo ellen."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com