Eagles poszt áttekintő - Cornerback

A kezdő poszt várományosai: Byron Maxwell, Nolan Carroll

Nyilvánvalóan Byron Maxwellé az egyik kezdő poszt, akinek most első számú cornerként kell majd bizonyítani, bár nem túl valószínű, hogy ebben a secondaryban több dobást fog kapni, mint a Sherman-Thomas-Chancellor trió mellett Seattleben. Nagyok az elvárások vele szemben, mert nagy fizetésért érkezett. Mindenesete a játéka és az adottságai pont olyanok, amit Bill Davis keres a CB-knél.

A másik CB poszt első számú várományosa jelenleg Nolan Carroll, akit nagyon dicsértek az edzők az OTA-k alatt. A tavalyi szezon végén már kezdett a borzasztóan játszó Bradley Feltcher helyett, azonban most nem Fletcher kell legyen a mérce, különben bajban leszünk. Azért korántsem mehet biztosra, mert az újonc Eric Rowe és Jaylen Watkins is megkaphatja a lehetőséget.

Akik a kezdőbe kerülésért küzdenek: Eric Rowe

A draft 2. körében érkezett Eric Rowe biztatóan mozgott az OTA-kon, de Kellyék nem fogják beleerőltetni a kezdőbe, csak ha biztosak benne, hogy felkészült a feladatra. A Utah egyetemen safetyt is játszott, de az edzők egyértelművé tették, hogy idén cornerként számítanak rá. Elsődleges feladata, hogy felvegye az NFL ritmusát és csiszolja azokat az apró, de nagyon fontos technikákat, amik a profik között eredményessé tehetik. Meglátjuk mit alakit az edzéseken és az előszezon meccseken, de a csoportellenfelek elkapó állományát ismerve, nem biztos, hogy rögtön a mélyvízbe kell dobni.

Akik a csapatba kerülésért küzdenek: Jaylen Watkins, JaCorey Shepherd, Randall Evans, E.J. Biggers, Denzel Rice

shepherdrowe.jpg

A CB poszt mélységében található nevek is nagyon megváltoztak tavaly óta, ami már önmagában is örömöt kell okozzon a szurkolóknak, mert Curtis Marsh és Roc „The Rock” Carmichael tavalyi előszezonbeli ámokfutására visszagondolva, még most is sokan összerezzennek. Még egy előszezon velük már igazi rémálom lett volna. Jaylen Watkins a tavalyi szezon nagy részét a padon töltötte, de a szezon végén a kezdőben is lehetőséget kapott, ahol mutatott jót is, rosszat is. Tudtuk, hogy neki még tanulni kell, hiszen a Floridán sem szerzett nagy kezdő tapasztalatot. Idén viszont már nem újonc, így magasabbak lesznek az elvárások. A keretbe kerülését segítheti, hogy szükség esetén safetyként is lehetne rá számítani, ahol egyébként a legvékonyabb a védelem.

Shepherd kisebb meglepetésre csúszott a 6. körig a drafton, ahol Kelly lecsapott rá. Úgy néz ki jó boltot csinált vele a csapat, az OTA-kon a meggyőzőbb újoncok közé tartozott. Ha így folytatja, reális esélye lesz a keretbe kerülésre, sőt dime cornerként még játékidőhöz juthat. Az egyetemen is bizonyította, hogy a játékot jól érző és értő játékos, aki sokszor találkozik a labdával. Randall Evansis ugyanezt tervezi, és elsősorban a slot CB posztájra pályázik, de az egyetemen safetyként is megfordult néha. Evans szorgalmas játékos, de képességei alapján inkább csereként és a speciális csapatban lehetne rá számítani. Ha nem kerül be az 53-as keretbe, valószínűleg a gyakorlócsapatban vár rá egy hely.

E.J. Biggers tapasztalt védő, aki az elmúlt két idényt a Redskinsnél töltötte, ahol a gyengébb DB-k közé tartozott, ez pedig sokat elmond. A speciális egységen kívül nem lenne jó találkozni vele a pályán.

Az UDFA-ként érkezett Denzel Rice az egyetemi másodosztályból próbálja teljesíteni az NFL-be való szintlépést. A Coastal Carolinán eredményes karrierje volt, de a szűk keretbe kerülésre kevés sansza van.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Fotó: ftw.usatoday.com,