Kezdődik az előszezon

Hajnalban végre bekövetkezik az amire a Super Bowl lefújása óta várunk azaz visszatér a futball a pályára.

No azért még mindig távol vagyunk az idei alapszakasz kezdetétől de végre újra futballoznak a tengerentúlon.

Az előszezon hivatalosan már vasárnap elkezdődött a Minnesota Vikings és a Pittsburgh Steelers Hall of Fame mérkőzésével de mostantól az összes csapat számára kezdetét veszi az előszezon.

Ezeknek a találkozóknak a színvonala még bőven elmarad az alapszakasz színvonalától, egy kicsit lassabb a játék, elég sok pontatlanságot láthatunk és még sok hibát elkövetnek a csapatok. A régi mondást kicsit megváltoztatva, kicsit lassú, kicsit értéktelen de végre történik valami.

A tétnélküliséget jól megmutatja, hogy a csapatok igazi húzóemberei minimálisan időt fognak csak a pályán tölteni (vagy még annyit sem) de azok számára akik a tétmérkőzések nagy részét a padon töltik ezek a találkozók kiemelt fontossággal bírnak.

Most kell megmutatni magukat, hogy bekerüljenek a végső keretbe sőt nincs megállás ugyanis rengeteg olyan játékos lesz aki többek között a jól sikerült előszezonnak köszönhetően az alapszakasz végén már csapatuk kezdőjátékosának számít majd.

És persze nem szabad megfeledkezni az újonc játékosokról sem akik most fognak bemutatkozni az NFL-ben. Jameis Winston, Marcus Mariota, Amari Cooper és még sokan mások ezekben a napokban debütálnak abban a ligában amely elérésére feltették az életüket.

A hajnalban megrendezése kerülő hat mérkőzés többsége igen érdekesnek mondható. A Ravens - Saints és a Patriots - Packers igen érdekes alapszakasz párosításnak tűnne de még az előszezonban is lesz bőven látnivaló. Választ kapunk rá, hogy hogyan is fog kinézni a kicsit átalakított (Graham-telenített) Saints offense és Jimmy Garoppolo is megmutathatja mire képes Tom Brady árnyékából kilépve.

A Lions - Jets találkozón bemutatkozik egy új vezetőedző de a csapat korábbi linebackere érdekessé tette az összecsapást. Geno Smith kiesése miatt Ryan Fitzpatrick-nek bizonyítania kell, hogy bent maradhasson a kezdőcsapatban.

A Bears - Dolphins találkozón is új vezetőedző és komplett szakmai stáb debütál a hazaiak padján. Chicagoból is távozott a legjobb elkapó, az idei elsőkörös sztárígéret receiver sérült és az új stáb miatt egy teljesen új Bears fog játszani az idei szezonban.

A Browns - Redskins az irányítókról szól majd. Mindenki Johnny-járól már sokat olvastunk az idei offseasonban és szerintem sokan (aki utálja azért, akinek szimpatikus (szándékosan nem a szereti kifejezést használtam) az pedig azért) kíváncsiak rá, hogy mit tud felmutatni a rehab után. A másik oldalon pedig ott van RG3. A negyedik profi szezonját kezdő Griffin szenzációsan kezdte a pályafutását de az utolsó két évét szinte már csak a sérülések határozták meg.

Legutoljára pedig ott van a Chargers - Cowboys. San Diego tulajdonképpen nem változott a helyzet. A tavalyi szezonjuk nem volt annyira rossz és valamiért kiugró évet várok tőlük és Philip Rivers a szezon végén be fogja húzni a nagy szerződést, már csak azért, hogy még ennél is többen megutálhassák.

És akkor még ott van a Cowboys és Dez Bryant. Jerry Jones-nak az elkapó kellett így beáldozta a futójátékosát. Persze ilyen fal mögött könnyű futni de idén kiderül, hogy ez tényleg ennyire egyszerű vagy ehhez azért kellett Murray is. Jelenleg a kezdő futójuk sérüléssel bajlódik, a korábbi elsőkörös futó Darren McFadden kihagyja a mai találkozót így az draftolatlan újoncal kezdik el az előszezont.

Na de persze mindez csak duma, hajnalban minden kiderül.

AUGUSZTUS 14. 01:30

BALTIMORE RAVENS - NEW ORLEANS SAINTS

DETROIT LIONS - NEW YORK JETS

NEW ENGLAND PATRIOTS - GREEN BAY PACKERS

AUGUSZTUS 14. 02:00

CLEVELAND BROWNS - WASHINGTON REDSKINS

CHICAGO BEARS - MIAMI DOLPHINS

AUGUSZTUS 14. 04:00

SAN DIEGO CHARGERS - DALLAS COWBOYS

(nfl.com, Fotó: manchesterpubnyc.com, blacksportsonline.com, endzonescore.com, cbssports.com)

Címkék: előszezon