Eagles poszt áttekintő - Safety

malcolmjenkins2.jpgA kezdő poszt várományosai: Malcolm Jenkins, Walter Thurmond

Malcolm Jenkins a stabil pont a safetyk között, az ő helyét nem lehet kétségbe vonni. Tavaly erősen kezdte a szezont, de a vége felé ő is visszaesett valamennyire a secondary többi részével együtt. Az ő feladata lesz, hogy összetartsa az új összetételű egységet.

Walter Thurmond bevállalta a safety posztra való átállást, és az OTA-kon mutatott teljesítménye eddig bizakodásra ad okot. Megfelel azoknak az elvárásoknak, amiket nálunk támasztanak a safetykkel szemben: nem egy box-safety inkább az emberfogásban és a zónázásban eredményes. A képességeit nem lehet kétsége vonni, viszont a sérülékenysége probléma lehet. Az utóbbi 4 szezonjából egyet sem játszott végig, és ez idő alatt összesen csak 22 meccsen játszott, amihez képest Sam Bradford is vasembernek tűnik. Szóval, ha végigbírná a következő idényt, az történelmi teljesítmény lenne tőle.

Aki a kezdőbe kerülésért küzd: Chris Maragos

Maragos a speciális csapat egyik ásza, így a helye biztosnak mondható. A védelemben viszont nem lenne jó rá hagyatkozni. Viszont sajnos akár erre is sor kerülhet, sérülések esetén.

Akik a csapatba kerülésért küzdenek: Chris Prosinski, Earl Wolff, Ed Reynolds, Jerome Couplin

Prosinski a speciális csapatban hasznos ember lehet, de a védelemben jó lenne, ha nem kellene vele találkoznunk. Jacksonvilleből még van kezdő tapasztalata, de ő nem tudja azt hozni, amit Bill Davisék várnak egy safetytől. Wolffnak először azt kell bizonyítania, hogy képes pályára lépni, mert az OTA-kon nem tudott részt venni a csapat gyakorlatokban. Az orvosok szerint a térde rendben van, ő mégse tudott edzeni, emiatt eléggé Kelly bögyében volt a tavasszal. Képességeit tekintve az egyik legjobb safetynk lehetne, de ha nem került pályára, az első keretszűkítést sem fogja túlélni.

novacare.jpg

Reynolds a 2014-es évet a gyakorló csapatban töltötte, most jó lenne, ha fejlődést mutatva hasznára tudna lenni a védelemnek ezen a hiányposzton.Jerome Couplint decemberben igazolta le a csapat a Lions gyakorlócsapatából. A fizikai adottságai kitűnőek, különösen a karjainak hossza különleges, innen a beceneve is: „osprey” azaz halászsas. Az FCS-ben a képességei kiemelték a többiek közül, de a profiknál ennél több kell. Mivel a kezdők mögött elég bizonytalan a helyzet, neki is nyitva áll a lehetőség, hogy elcsípjen egy helyet az 53-as keretben.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu