Panthers 25 - Bills 24

A Panthers offense első csapata kicsit rozsdásan kezdett és a tartalékok megszerezték a 25-24-es győzelmet a Buffalo Bills elleni előszezon nyitó meccsen péntek este a Ralph Wilson Stadium-ban.
Az irányító Cam Newton és a kezdők mindössze nyolc játékot voltak a pályán az első két drive-ban, így a vezetőedző Ron Rivera-nak nem volt más választása, mint hogy adjon nekik egy harmadik lehetőséget a második negyed elején.

"Megköszöntem az edzőnek, hogy adott nekem még egy esélyt." mondta az irányító Cam Newton. "Meg kellett történnie, különösen azok után, amit csináltunk támadásban."

Miután a Buffalo újonc running back-je, Karlos Williams szerzett egy 1 yardos touchdown-t, amivel a Bills vezetett, a Carolina offense sebességet váltott.
Az elkapó Kelvin Benjamin játékával kezdődött. Kiharcolt egy pass interference büntetést, amellyel 25 yardot haladtak, majd egy nehéz elkapással középen újabb 19 yardot szerzett, bár egy buta szabálytalanság miatt 15-öt elvettek a nehezen megszerzett yard-okból.
De Newton egy tűhegyes mély labdával a jobb oldalvonal mellett megtalálta az elkapó Ted Ginn Jr.-t, 38 yardot haladva. Később, 3rd&6-nál Newton a tight end Greg Olsen-t találta meg egy kilenc yardos passzal, életben tartva a drive-ot.
1st&goal-nál Newton gyorsan jobbra forgott és egy gyors lőtt passzal megtalálta Benjamin-t, aki egy 2 yardos touchdown-t szerzett.

"Ez annyira tökéletes helyzet volt, amennyire csak lehetett." mondta Benjamin. "Csak fel kellett menni, és megcsinálni a játékot neki."

A Bills running back-je, Bryce Brown futott egy 4 yardos touchdown-t a második negyed végén, így a Buffalo 14-7-re vezetett. De az újonc elkapó Devin Funchess első NFL elkapásával - ami 19 yardos volt - megalapozta a 47 yardos mezőnygólt a kicker Graham Gano számára a félidő utolsó másodperceiben.

Funchess bemutatott egy még jobb elkapást a harmadik negyed első játékában. Az újonc egy ívelt mély labdát kapott az irányító Derek Anderson-tól és két lábát a pályán tartva 34 yardos elkapást mutatott be.
Tíz játékkal később Anderson a wide receiver Brenton Bersin-t találta meg az end zone-ban egy 12 yardos touchdown passzal.

"Wow," mondta Rivera az elkapókkal kapcsolatban. "Vannak, akik csináltak néhány igazán szép dolgot. Van néhány igazán jó fiatal játékosunk."

A Bills kicker-e Jordan Gay értékesített egy 52 yardos mezőnygólt és irányító EJ Manuel a wide receiver Deonte Thompson-nak adott egy mély passzt középen, 51 yardos touchdown-t szerezve, így a Buffalo 24-17-re vezetett a harmadik negyed végén.
A Bills a 24 a pontot a második és a harmadik negyedben szerezte, mert kihasználta az elhibázott szereléseket és a büntetéseket. Rivera nem volt elégedett.

"Vannak dolgok, amiket ki kell javítani." mondta Rivera. "Azt hiszem, az első védelem tett néhány szép dolgot, de nagyon csalódott vagyok, hogy mi történt a második és harmadik negyedben a védelmünkkel. Ez elfogadhatatlan, és ez igazán feldühített. Zavar engem. Túl sok volt a szabálytalanság - 10, ami elfogadhatatlan."

Az irányító Joe Webb és egy sereg fiatal játékos küzdött a keretbe kerülésért a meccs végén, ami egy szép befelyezést eredményezett a Panthers számára.
01:48-al a vége előtt, a saját 9 yardos vonaláról indulva a Panthers-nek sietnie kellett. Webb adott egy labdát az újonc running back Brandon Wegher-nek, aki átjutott a falon és szabadon találta magát.

"Ez csak egy "check down" játék volt, és kifelé menet rájöttem, hogy egy nagy nyílt területen vagyok." mondta Wegher. "Tudtam, hogy azon az úton ki tudnék törni, miután elkaptam a labdát. Joe rám talált, és én elindultam."

Wegher számos Bills játékost lehagyott, amikor a bal oldalon a 42 yardos TD-t szerezte 54 másodperccel a vége előtt. Webb egy gyors slant passzal a wide receiver Paul Browning-ot is megtalálta a meccset eldöntő két pont kísérlet során.

"Gondoltam, hogy a labda arra fog jönni. Láttam, hogy nincs védekezés és betörtem." mondta Browning. "A labda ott volt - tökéletes dobás Joe-tól."

A tökéletes befejezése egy tökéletlen debütálásnak. De hazafelé a győzelemmel biztos jobb alternatíva, akkor is, ha ez csak az előszezon nyitó volt.

"Ez nem volt szép, de el kellett kapnunk a győztes hangulatot." mondta Newton. "Visszamész és kijavítasz egy csomó dolgot, de nem tudja kijavítani a vereséget. Meg kellett próbálnunk megtalálni a módját, hogy nyerjünk meg egy meccset."