Demar Dotson nyolc hétre kiesett MCL rándulás miatt

Nem ébredtek ma túl jó hírekre a Buccaneers szurkolók. A csapat támadófalának alappillére ugyanis nyolc hétre kidőlt MCL rándulás miatt. Olvashattuk a Tampa Bay Times hasábjain.

A játékos a tegnapi, Minnesota elleni felkészülési meccsen szenvedett sérülést, amikor is úgy kellett levinni a pályáról.

Akkor már mindenki festette az ördögöt a falra, és sokan ACL szakadásra tippeltek. Szerencsére azonban nem ez a helyzet, de így sem túl rózsás.

Ennek a sérülésnek a rehabilitációs ideje általában nyolc hét. Ez azt jelenti, hogy Dotson az alapszakasz első négy – öt meccsén fog hiányozni. Mivel korábban részt vett az edzőtáborban, ezért PUP listára nem tehetik. Felmerült még lehetőségként, hogy sérült tartalék lesz, ez esetben viszont, csak az alapszakasz hatodik hete után engedélyezné a liga számára a visszatérést. Ezért ezt a megoldást is elvetették. Úgy döntöttek megadják számára a lehetőséget, hogy egy héttel korábban visszatérjen. De persze ez ügyben az előszezon végéig még meggondolhatják magukat. Valószínűleg ez függni fog a játékos állapotától is.

Tényleg nagyon szomorú hír ez mindannyiunk számára, hisz a minőségi csere egyszerűen megoldhatatlan. A jelenlegi edzőgárda immáron két éve nem képes egy tűrhetőnek mondható falat sem összerakni, most ráadásul tényleg egy kulcsfigurája dőlt ki annak. A dologról csak annyit, hogy amikor megkérdezték Lovie Smith-t kivel fogja a kieső Dotsont pótolni. Akkor Kevin Pamphile és Patrick Omameh neve merült fel benne. Ha már választani kéne Pamphile lehetne a jobb megoldás, a tegnapi mérkőzésen is voltak szebb pillanatai, de ne felejtsük el, hogy a bal oldalon. Amikor tavaly is átrakták jobbra, egyszerűen nem ment neki a játék.

Szintén aggasztó jel, hogy amikor Lovie Smith-t megkérdezték, hogy ugyan miért játszott a mérkőzés ezen pontján még Dotson, azt mondta, hogy mert meg akarták védeni Jameis Winstont. Magyarán szólva nem volt a csapatban egy épkézláb jobb oldali tackle, akire rá merte volna bízni ezt a feladatot. A fal egy másik stabil pontja. Logan Mankins összehasonlítás képpen mindösszesen öt snap erejéig lépett pályára tegnap. Ebből pedig arra következtethetünk, hogy még Smith maga sem bízik cserejátékosaiban, ami a jobb oldali tackle pozícióját illeti.

“Meg akartam tenni amit tudunk, hogy megvédjük az irányítónkat. Az volt a terv, hogy ott tartom a támadófalat, hogy kellemesen és védve érezze magát Jameis. A terv az volt tegnap este, ahogy korábban is mondtam már, hogy végig játszhasson egy félidőt. Szóval a legjobb srácokat hagytuk vele, azokat akikről úgy éreztük, meg tudják védeni őt.” – mondta Lovie Smith.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com