Három Panthers pozíciós harc, amire érdemes figyelni

1. Wide receiver: A pénteki előszezon nyitó előtti utolsó edzés után a vezetőedző Ron Rivera vázolta a wide receiver-ek "első csoportját", amelybe Kelvin Benjamin, Ted Ginn Jr., Jerricho Cotchery, Corey Brown és Devin Funchess tartozik. Rivera is azt elmondta az újságíróknak, hogy a csapat a végén hat-hét elkapót fog megtartani az edzőtábor után. Előnye valószínűleg azoknak a játékosoknak van, akik rendelkeznek NFL tapasztalattal, mint például Brenton Bersin, Jarrett Boykin és Mike Brown, de az újoncok, Damiere Byrd, Avius Capers és Paul Browning is megmutatták, hogy alkalmasak a feladatra. Bersin egyetlen elkapást produkált a pénteki meccsen, egy 12 yardos touchdown passzt a harmadik negyedben. Byrd és Browning is nagy szerepet játszott a mérkőzést eldöntő drive-ban.

2. Defensive end: A veterán Charles Johnson a top defensive end-ként van elkönyvelve és szerepet fog kapni a defensive line mindkét oldalán. A csapat várhatóan forgatni fogja a játékosokat Johnson mellett, de Frank Alexander, Wes Horton, Mario Addison és Kony Ealy közül bárki a depth chart tetején találhatja magát. Ealy és Alexander kezdett az első csapat védelmével péntek este, de ez a csata még élesebb lesz, amikor Johnson visszatér a vádli sérülésből.

3. Linebacker: Annak ellenére, hogy az első fordulóban draftolták, egyáltalán nem biztos, hogy Shaq Thompson kezdőként kezdi az évet Luke Kuechly és Thomas Davis mellett. Thompson értékes edzéseket hagyott ki combhajlító sérülés miatt, AJ Klein és Adarius Glanton pedig bizonyított. Glanton kezdett az utolsó két alapszakasz meccsen tavaly, és hat tackle-t szerzett az előszezon nyitón péntek este. A harmadik évét kezdő játékos, A.J. Klein biztosítja a sokoldalúságot, belül és kívül is tud játszani egyaránt és remekel a futás ellen. Bármelyikük kezdheti az évet külső linebacker-ként. Jason Trusnik, Ben Jacobs és Kevin Reddick, valamint az újonc David Mayo és Brian Blechen azok közé tartozik, akik versenyben vannak a keretbe kerülésért. A speciális csapatban nyújtott teljesítmény lehet a meghatározó tényező abban, hogy ez a csoport hogyan fog kinézni az 1. héten.

További játékosok, akikre érdemes figyelni: S Dean Marlowe, OL Martin Wallace, TE Marcus Lucas, RB Brandon Wegher, CB Carrington Byndom, DE Rakim Cox.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: fansided.com