Edzőtábor 2015: Gyarapodnak a sérültek

Az amerikai futball és az egészség sosem kértek randit egymástól. Az NFL különösen nem.

A veszteségek már így az előszezon idején is komoly depressziós állapotokat idézhetnek elő a stáb gyengébb idegzetű edzőiben. Ezalól egyetlen csapat sem kivétel.

Hogy George Warhop és Joe Cullen milyen idegrendszerrel van az Úr által megáldva, nem tudom. A falaknál azonban van gond bőven.

Demar Dotson súlyos sérülése különösen nagy veszteség, hiszen az első előszezon mérkőzésen a kissé szedett-vedett támadófalunk legjobbja volt. Helyére az a Gosder Cherilus érkezett, aki miután sikertelen próbajátékon volt a Detroit és a Buffalo csapatánál is, Tampában meg tudta győzni a stábot. Cherilus esetében tehát ezek után felmerülhet a jogos kérdés. Tavalyi sérülését vajon tényleg kiheverte, vagy a Tampa stáb csak olyan próba-szerencse alapon szerződtette?

Lovie Smith ezek után lelkesen üzeni a zaklatott Buccaneers szurkolóknak, hogy mindenki nyugodjon le a  picsába, mert Logan Mankins és Kevin Pamphile sem azért nem tudott részt venni az edzéseken, mert valami komoly gondja lenne! Azért azt gondolom ő sem hiszi komolyan, hogy senki nem látja, Mankins kb. minden második edzést kihagy. Szóval nyugodjunk le a picsába!

Érdekes módon a sérülésnek megvan az az undorító szokása, hogy ott szereti támadni a csapatokat, ahol a leggyengébbek. A védőfalunk szélén egyszerre hiányzik most már a csak Tampában kezdő defensive end, Jacquies Smith és a “mély” keret miatt kezdő közeli T.J. Fatinikum. Na hurrá!

A teljesség igényével meg kell említeni, hogy nem tudott edzeni a linebacker Orie Lemon sem. Még szerencse, hogy ott középtájt nincs nagy gond a védelemben, hála a stáb egyetlen bizonyítottan épeszű tagjának Hardy Nickerson-nak. A hátsó alakzatnál Chris Conte-t már nem is említem. Nálam már akkor túlteljesíti a vártakat, ha három egymást követő mérkőzésen pályára tud lépni.

A sérülések velejárói szeretett sportunknak. Különösen a két falnál. Ezért kell a mély keret, kedves Lovie Smith, kedves Glazerek, vagy bárki, aki veszi végre az adást!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com